Hem NyheterNyhet WB Nu kan du dricka ölen PangPang Tully på Häktet i Stockholm

Nu kan du dricka ölen PangPang Tully på Häktet i Stockholm

av Livets Goda

I början på sommaren släppte PangPang Brewery och Tullamore D.E.W. ölen PangPang Tully i begränsad upplaga via Systembolaget. Nu kommer den populära ölen även till Häktet på Södermalm. PangPang Tully är tillverkad för hand och har lagrats på romfat från Tullamore D.E.W. XO ihop med vaniljstång och kokos.

Från och med den 10 september kommer ett begränsat antal burkar PangPang Tully att serveras på restaurangen och baren Häktet på Södermalm i Stockholm. PangPang Tully är Tullamore D.E.W. och PangPangs andra samarbete och en fristående fortsättning på succén D.E.W. & A Brew från 2017. Ölen, som är en Pineapple Sour Ale, är en tolkning av whiskeyn Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish och har lagrats på whiskeyfat från destilleriet på Irland.

 Tullamore D.E.W. arbetar regelbundet med att utmana whiskeybranschen. Vårt andra samarbete med PangPang Brewery är ett bra exempel på vad som händer när man sammanför tankar, idéer och kreativitet från olika håll och låter dem mötas. PangPang Tully har fått ett riktigt fint mottagande och det är väldigt kul att Häktet som första bar nu kommer att kunna servera sina gäster resultatet av vårt samarbete, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på Nigab.

PangPang Tully Pineapple Sour Ale 7,0 % har karibiska smaker som ananas, mango och rom och är tillverkad för hand. Förutom en limiterad upplaga på Häktet går ölen att beställa på Systembolaget (art. nr: 53040-15). Den säljs på burk om 25 cl och kostar 44.90 + pant.

Läs mer om PangPang Tully här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING