Nu kan du laga maten som format världshistoriens största genier

Livets Goda 23 Oct, 2018
Mat och Restaurang Tror du på talspråket ”Du är vad du äter”? I så fall borde du äta afrikansk majsgröt, gäddpaté och kycklinggryta. Dessa rätter har nämligen närt genier som Nelson Mandela, Ingvar Kamprad och Ella Fitzgerald. Med den världsunika receptboken ”Eat like a genius” har det lilla smålandsföretaget Ankarsrum Kitchen lyckats engagera några av världshistoriens mest framstående personer som delat med sig av sina favoritrecept.

MANDELA_Photocredit_©Jillian Edelstein

Boken inkluderar recept från några av världshistoriens största genier. Förutom originalrecept från den före detta sydafrikanske presidenten Nelson Mandela, entreprenören Ingvar Kamprad och jazzdrottningen Ella Fitzgerald, finns även favoriträtter från många andra odödliga namn, bland andra Friedrich Nietzsche, Selma Lagerlöf, August Strindberg och Jackson Pollock.

– Det är en enorm ära för oss att få tillåtelse att presentera de här recepten i samlad form för alla att ta del av och vi hoppas att de kan hjälpa till att sprida matlagningsglädje i köken. Vi kan inte garantera att du blir ett geni av att äta hemlagad mat, men att välja bort färdigmat ett par dagar i veckan är både roligt och bra för kropp och själ. Vi brinner för ordentlig och hemlagad mat och det skadar ju inte att äta samma sak som genierna gör, säger Marcus Grimerö, CEO på Ankarsrum Kitchen AB. 


Mat på Mandelas vis...

Helfabrikat innehåller ofta mer salt, mättat fett och socker vilket ökar risken för sjukdomar och hälsoproblem. Men, enligt de senaste årens studier har det visat sig att även utvecklingen av vår kognitiva förmåga och våra hjärnor är sammanlänkat med vilken mat vi äter. För mycket snabbmat kan exempelvis leda till att vi får inlärningssvårigheter och försämrat minne. Det är just detta som Ankarsrum Kitchen tagit fasta på med den nya kokboken.

– För oss är det en självklarhet att den bästa maten är den som är gjord från grunden med ordentliga råvaror och ordentlig utrustning. Genom att lyfta fram de hemlagade favoriträtterna hos några av världshistoriens största genier och göra de recepten tillgängliga för alla vill vi belysa att hemlagad mat kan vara en viktig del i vår utveckling. Vi vill göra det möjligt för alla att göra det till en del av sin livsstil, säger Marcus Grimerö, CEO på Ankarsrum Kitchen AB.

 


Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019
Artikelarkivet