Nu kan du laga maten som format världshistoriens största genier

Livets Goda 23 Oct, 2018
Mat och Restaurang Tror du på talspråket ”Du är vad du äter”? I så fall borde du äta afrikansk majsgröt, gäddpaté och kycklinggryta. Dessa rätter har nämligen närt genier som Nelson Mandela, Ingvar Kamprad och Ella Fitzgerald. Med den världsunika receptboken ”Eat like a genius” har det lilla smålandsföretaget Ankarsrum Kitchen lyckats engagera några av världshistoriens mest framstående personer som delat med sig av sina favoritrecept.

MANDELA_Photocredit_©Jillian Edelstein

Boken inkluderar recept från några av världshistoriens största genier. Förutom originalrecept från den före detta sydafrikanske presidenten Nelson Mandela, entreprenören Ingvar Kamprad och jazzdrottningen Ella Fitzgerald, finns även favoriträtter från många andra odödliga namn, bland andra Friedrich Nietzsche, Selma Lagerlöf, August Strindberg och Jackson Pollock.

– Det är en enorm ära för oss att få tillåtelse att presentera de här recepten i samlad form för alla att ta del av och vi hoppas att de kan hjälpa till att sprida matlagningsglädje i köken. Vi kan inte garantera att du blir ett geni av att äta hemlagad mat, men att välja bort färdigmat ett par dagar i veckan är både roligt och bra för kropp och själ. Vi brinner för ordentlig och hemlagad mat och det skadar ju inte att äta samma sak som genierna gör, säger Marcus Grimerö, CEO på Ankarsrum Kitchen AB. 


Mat på Mandelas vis...

Helfabrikat innehåller ofta mer salt, mättat fett och socker vilket ökar risken för sjukdomar och hälsoproblem. Men, enligt de senaste årens studier har det visat sig att även utvecklingen av vår kognitiva förmåga och våra hjärnor är sammanlänkat med vilken mat vi äter. För mycket snabbmat kan exempelvis leda till att vi får inlärningssvårigheter och försämrat minne. Det är just detta som Ankarsrum Kitchen tagit fasta på med den nya kokboken.

– För oss är det en självklarhet att den bästa maten är den som är gjord från grunden med ordentliga råvaror och ordentlig utrustning. Genom att lyfta fram de hemlagade favoriträtterna hos några av världshistoriens största genier och göra de recepten tillgängliga för alla vill vi belysa att hemlagad mat kan vara en viktig del i vår utveckling. Vi vill göra det möjligt för alla att göra det till en del av sin livsstil, säger Marcus Grimerö, CEO på Ankarsrum Kitchen AB.

 


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet