Nu kan du laga maten som format världshistoriens största genier

Livets Goda 23 Oct, 2018
Mat och Restaurang Tror du på talspråket ”Du är vad du äter”? I så fall borde du äta afrikansk majsgröt, gäddpaté och kycklinggryta. Dessa rätter har nämligen närt genier som Nelson Mandela, Ingvar Kamprad och Ella Fitzgerald. Med den världsunika receptboken ”Eat like a genius” har det lilla smålandsföretaget Ankarsrum Kitchen lyckats engagera några av världshistoriens mest framstående personer som delat med sig av sina favoritrecept.

MANDELA_Photocredit_©Jillian Edelstein

Boken inkluderar recept från några av världshistoriens största genier. Förutom originalrecept från den före detta sydafrikanske presidenten Nelson Mandela, entreprenören Ingvar Kamprad och jazzdrottningen Ella Fitzgerald, finns även favoriträtter från många andra odödliga namn, bland andra Friedrich Nietzsche, Selma Lagerlöf, August Strindberg och Jackson Pollock.

– Det är en enorm ära för oss att få tillåtelse att presentera de här recepten i samlad form för alla att ta del av och vi hoppas att de kan hjälpa till att sprida matlagningsglädje i köken. Vi kan inte garantera att du blir ett geni av att äta hemlagad mat, men att välja bort färdigmat ett par dagar i veckan är både roligt och bra för kropp och själ. Vi brinner för ordentlig och hemlagad mat och det skadar ju inte att äta samma sak som genierna gör, säger Marcus Grimerö, CEO på Ankarsrum Kitchen AB. 


Mat på Mandelas vis...

Helfabrikat innehåller ofta mer salt, mättat fett och socker vilket ökar risken för sjukdomar och hälsoproblem. Men, enligt de senaste årens studier har det visat sig att även utvecklingen av vår kognitiva förmåga och våra hjärnor är sammanlänkat med vilken mat vi äter. För mycket snabbmat kan exempelvis leda till att vi får inlärningssvårigheter och försämrat minne. Det är just detta som Ankarsrum Kitchen tagit fasta på med den nya kokboken.

– För oss är det en självklarhet att den bästa maten är den som är gjord från grunden med ordentliga råvaror och ordentlig utrustning. Genom att lyfta fram de hemlagade favoriträtterna hos några av världshistoriens största genier och göra de recepten tillgängliga för alla vill vi belysa att hemlagad mat kan vara en viktig del i vår utveckling. Vi vill göra det möjligt för alla att göra det till en del av sin livsstil, säger Marcus Grimerö, CEO på Ankarsrum Kitchen AB.

 


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet