Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu kan unga söka jobb med sina gaming-erfarenheter på MAX

Nu kan unga söka jobb med sina gaming-erfarenheter på MAX

av Livets Goda

I en ny satsning från MAX Burgers kan gamers söka jobb med sina erfarenheter från spelvärlden. Med initiativet hoppas MAX kunna öppna nya vägar till arbete för unga och tydliggöra värdet som gaming kan ha på arbetsmarknaden.  

Datorspel och e-sport kan utveckla många egenskaper som är viktiga i en arbetsroll, exempelvis problemlösning och samarbetsförmåga. Därför har MAX tillsammans med spelplattformen Esportal utvecklat ett nytt sätt att söka jobb hos den familjeägda burgarkedjan. Från och med idag kan användare på Esportal omvandla sin statistik från datorspelet Counter-Strike 2 till meriter och färdigheter som kan användas för att söka jobb. Ett knapptryck senare kan användaren söka den tjänst som passar deras profil bäst.

– För många är MAX ett första steg ut i arbetslivet, men utan tidigare erfarenhet är det svårt att veta vad man ska lyfta i CV’t eller under arbetsintervjun. Det är hög tid att vi omvärderar vad som räknas som erfarenheter och kompetenser på framtidens arbetsmarknad. Att spela är inte bara ett tidsfördriv; det är också en plats där viktiga färdigheter som beslutsfattande, strategiskt tänkande och samarbete utvecklas, säger Erik Filén, ansvarig för rekrytering och utveckling på MAX.

Målsättningen med initiativet är att synliggöra de färdigheter som utvecklas genom gaming och att utmana fördomarna som riktas mot datorspelande. Det är också en del av MAX kontinuerliga arbete att möjliggöra insteg i arbetslivet och skapa en inkluderande arbetskultur.

– Vårt nya initiativ öppnar upp en ny väg in i arbetslivet för många unga, och visar på den potential och de färdigheter de utvecklat tack vare sitt datorspelsintresse. Sedan en tid tillbaka har vi också ersatt CV och personligt brev med urvalsfrågor, allt för att göra ansökningsprocessen smidigare, säger Erik Filén.

Plattformen heter Skills to Pay the Bills och på MAX.se/skills kan både gamers och föräldrar läsa mer om kampanjen och själva pröva på framtidens jobbansökan.

Åldersgräns 18 år enligt PEGI-rating.

RELATERAD LÄSNING