Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu kommer Blockhead till Sverige – det nya funktionella tuggummit

Nu kommer Blockhead till Sverige – det nya funktionella tuggummit

av Livets Goda

Många människor tar ett tuggummi efter maten. För att förhindra syraangrepp på tänderna och på så sätt förbättra munhälsan. Men kan tuggummi fylla en funktion på andra sätt? Kan ett tuggummi hålla dig vaken, ge dig vitare tänder och tillföra vitaminer? Blockhead visar att det är möjligt, och vill nu ta den svenska marknaden med storm. Snart kan vi i nästan varje butik hitta det funktionella tuggummit som har en funktion som hjälper oss i vardagen. Tre varianter släpps på den svenska marknaden.

ENERGY ger dig energi genom sitt koffeininnehåll. Innehållet tas upp av kroppen upp till fem gånger snabbare genom att man tuggar i stället för att dricka som kaffe eller energidryck.

VITAMIN ger en härlig boost till immunsystemet med innehåll som B12, B6, vitamin C och D.

SHINE innehåller aktivt kol som gör dina tänder vitare samtidigt som du kan njuta av en fräsch smak i munnen.

– Jag studerade på universitetet när jag under en lektion blev helt uppslukad av absorption, alltså upptagningsförmågan. Jag blev besatt av tanken att skapa ett tuggummi som också kan fylla en funktion. Det var så Blockhead grundandes. Det första tuggummit som vi tog fram, gav samma koffeineffekt som en espresso gör efter 25 minuter, på bara 5 minuter, säger Danny Lowe grundare av Blockhead.

Blockhead hittade snabbt till marknaden för den moderna människan som vill ha en fungerande vardag och som gärna tänker på hur man kan förbättra sin hälsa. Hittills har det funktionella tuggummit sålts i UK och delar av Europa, men nu är det alltså dags för Sverige. Hemköp, Circle K, OKQ8, Pressbyrån och 7Eleven kommer snart att erbjuda även de svenska kunderna Blockeheads unika tuggummin.

– Jag ser med spänning fram emot att lansera våra funktionella tuggummin för den svenska marknaden. Vi vet att många svenskar är mycket aktiva i sina livsval och har hög medvetenhet om vad de äter. Den gruppen har nu ett helt nytt utbud av smarta tuggummin som inte bara ger njutning, utan även fyller en funktion, säger Danny Lowe.

Alla Blockheads tuggummin är veganska och sockerfria.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING