Nu kommer höstens stora nyhet för vegetarisk matlagning – Apetina Paneer

Livets Goda 19 Sep, 2018
Mat och Restaurang Apetina introducerar den färska matlagningsosten Paneer i Sverige. Den nya vegetariska huvudingrediensen blir ett alternativ vid matlagning och ett välkommet tillskott till den svenska matkulturen.

Apetina Paneer är en mild, färsk ost med få och naturliga ingredienser. Osten har en fast konsistens med en förmåga att ta upp smak, vilket ger den perfekta förutsättningar för att användas i grytor och andra varma rätter.

- Vi är jätteglada över att Apetina Paneer äntligen kommer till Sverige, det har saknats alternativ för varierad vegetarisk matlagning. Med sin milda smak, härliga konsistens och gedigna tuggmotstånd adderar den textur till alla typer av maträtter. Den är perfekt för det stundande höstmyset och passar till varma grytor eller till och med på grillen, säger Helena Lindhé Permander, ansvarig för matlagningsost på Arla.

Paneer är sedan länge en välkänd klassiker i det indiska köket och enkel att tillreda. Osten har utöver sin förmåga att fånga upp smaker, vare sig det gäller i en marinering eller i en gryta, ett högt proteininnehåll. Paneer är mager och helt osaltad.

Apetina Paneer finns i butik från och med vecka 38. Rek. pris från 29:90 för 225g.

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet