Hem NyheterNyhet WB Nu kommer Pilsner Urquell på 33cl burk

Nu kommer Pilsner Urquell på 33cl burk

av Livets Goda

Pilsner Urquell har tillverkat öl sedan 1842 och var först i världen att tillgodose ölälskare med gyllene pilsner. Nu presenterar det anrika varumärket samma smak, men i mindre format.

Det tjeckiska ölvarumärket är kända för sitt goda, klassiska öl men även för sin expertis om hur ölet ska hanteras i samband med servering. Nu lanserar Pilsner Urquell sitt öl på 33 cl burk och delar samtidigt med sig av sina kunskaper till  elentusiaster om hur det bör hällas upp.

– Konsten att servera öl är lika viktig som själva bryggprocessen, och därför utbildar vi “tapsters” som blir experter på området i våra barer. Vi vill såklart att alla ölentusiaster ska kunna njuta av en perfekt upphälld öl, vare sig man är hemma eller ute på lokal. Därför delar vi gärna med oss av vår expertis så att var och en kan bli sin egen “home-tapster”, säger Ida Schramme, Marketing Manager Nordics på Pilsner Urquell.

Bli “Home Tapster” genom fyra enkla steg:
1. Använd ett kallt, rent och blött glas
Precis som med fatöl är det viktigt att börja med ett kallt, rent och blött glas som har sköljts.

2. Håll glaset i en 45 graders vinkel
Håll glaset i en 45 graders vinkel. Med burken horisontellt, häll ner längs sidan för att skydda den perfekt balanserade smaken.

3. Lägg till skumkronan
När burken är halvtom, räta upp glaset och häll i ölen i mitten. Öka gradvis avståndet mellan burken och glaset för att frigöra ölets aromer och skapa en tät skumkrona.

4. Njut av den perfekta upphällningen
Häll återstående öl i glaset, kontrollera flödet för att skapa en skumkrona, som ska vara 35mm. Nu har du den perfekta balansen mellan sötma och bitterhet.

Pris och tillgänglighet
Pilsner Urquell 33 cl burk kommer att säljas från och med 1 mars på Systembolaget och kostar
13,90 kr plus pant 1 kr.

RELATERAD LÄSNING