Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu kommer Tareq Taylors färdiglagade mat att kunna köpas i landets alla ICA-butiker

Nu kommer Tareq Taylors färdiglagade mat att kunna köpas i landets alla ICA-butiker

av Livets Goda

Efter succén i Skåne: Nu kommer Tareq Taylors färdiglagade mat att kunna köpas i landets alla ICA-butiker

Från och med vecka 40 kommer det att finnas möjlighet att köpa Tareq Taylors färdiglagade mat, Maten é klar, i landets alla ICA-butiker. Maten é klar har sedan ett år tillbaka gjort succé i Skåne. Det var efter den framgången som ICA beslöt sig för att göra rätterna, signerade Tareq Taylor, tillgängliga i hela Sverige.

  • Det är en härlig utmaning att få den här chansen, samtidigt som det visar att helt ren, hälsosamt och god mat lagad från med färska råvaror grunden utan tillsatser och konserveringsmedel, ligger rätt i tiden, säger Tareq Taylor.

I samband med lanseringen på ICA i hela landet väljer nu Maten é klar att byta förpackning. Detta som ett led i en mer hållbar hantering. Förpackningarna kommer att vara helt återvinningsbara till nya livsmedelsgodkända produkter och förpackningar.

Livsmedelsförpackningen består av 80 % konsumentåtervunnen PET från insamlade och återvunna flaskor och tråg.

  • För oss är det en självklar utveckling. Ett resultat av en medveten strategi från vår sida, vi värnar såväl hälsa som miljö, säger Tareq Taylor.

Maten é klar är ett företag i livsmedelsbranschen som tillhandahåller färdiglagad mat. Företaget startade hösten 2018, då den hyllade och lovordade kocken Tareq Taylor gick ihop med några vänner som samtliga drivs av tanken och lusten att ge människor en från grunden lagad god mat, helt utan konserveringsmedel och artificiella tillsatser, och alltid med färska råvaror. Samtidigt är avsikten att Maten é klar ska underlätta vardagen för människor som upplever ett tidskrympande dygn med en rad aktiviteter.

All mat tillagas från grunden i ett eget kök i Lund.
Alla moment i tillagningen utförs för hand av utbildade kockar.
Råvarukvalitet och justa råvaror är andra viktiga hörnstenar, liksom självfallet den totala avsaknaden av onaturliga tillsatser.
Idag finns det åtta olika rätter i sortimentet.

Maten é klar samarbetar även med Convini, Snälltåget mellan Malmö och Stockholm.

Under coronpandemin har Maten é klar hittills skänkt 20 000 portioner till sjukhuspersonal och äldreboenden hela landet.

RELATERAD LÄSNING