Nu lanserar Åkeshofs Slott vegofrukost

Livets Goda 9 Oct, 2018
Övrigt På Åkeshofs Slott i Bromma är natur, miljö och hälsa viktigt. Nu tar slottet steget full ut och lanserar en helt vegetarisk frukost. Lunchen är sedan tidigare vegetarisk.

-Vi förnyar och utvecklar oss hela tiden och vill utmana, överraska och inspirera våra gäster med vår gröna matfilosofi. Vi är övertygande om att hotellbranschen är redo för en vegofrukost. Frukosten är fylld med godsaker som rustikt bröd, ägg & äggröra, gröt, bär, yoghurt som du själv smaksätter, marmelader, uppskuren frukt, varma grönsaker och vår egen gröna juice, säger Lena-Carin Boman, hotelldirektör på Åkeshofs Slott.

-Vi har en stor kärlek till grönt! Mycket smak och näring sitter i grönsakerna, örterna och växterna. I det gröna köket lägger vi naturligt fokus på hållbarhet och vi väljer i möjligaste mån närproducerade råvaror från småskaliga gårdar och odlare. Detta är en långsiktig strategi och en fortsatt utveckling av vårt gröna kök, säger Petra Hed, köksmästare på Åkeshofs Slott.

Åkeshofs Slott som också kallas ”det gröna slottet i trädgårdsstaden” är ett slott med anor från 1600-talet och som under de senaste 20 åren varit en plats för möten, fester och bröllop i en historisk miljö med vackra omgivningar. Intill ligger grönområden som Judarskogen, koloniområden och Bromma Trädgårdsstad. Här andas lugnet men ändå med närheten till stan.


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet