Nu lanserar Åkeshofs Slott vegofrukost

Livets Goda 9 Oct, 2018
Övrigt På Åkeshofs Slott i Bromma är natur, miljö och hälsa viktigt. Nu tar slottet steget full ut och lanserar en helt vegetarisk frukost. Lunchen är sedan tidigare vegetarisk.

-Vi förnyar och utvecklar oss hela tiden och vill utmana, överraska och inspirera våra gäster med vår gröna matfilosofi. Vi är övertygande om att hotellbranschen är redo för en vegofrukost. Frukosten är fylld med godsaker som rustikt bröd, ägg & äggröra, gröt, bär, yoghurt som du själv smaksätter, marmelader, uppskuren frukt, varma grönsaker och vår egen gröna juice, säger Lena-Carin Boman, hotelldirektör på Åkeshofs Slott.

-Vi har en stor kärlek till grönt! Mycket smak och näring sitter i grönsakerna, örterna och växterna. I det gröna köket lägger vi naturligt fokus på hållbarhet och vi väljer i möjligaste mån närproducerade råvaror från småskaliga gårdar och odlare. Detta är en långsiktig strategi och en fortsatt utveckling av vårt gröna kök, säger Petra Hed, köksmästare på Åkeshofs Slott.

Åkeshofs Slott som också kallas ”det gröna slottet i trädgårdsstaden” är ett slott med anor från 1600-talet och som under de senaste 20 åren varit en plats för möten, fester och bröllop i en historisk miljö med vackra omgivningar. Intill ligger grönområden som Judarskogen, koloniområden och Bromma Trädgårdsstad. Här andas lugnet men ändå med närheten till stan.


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet