Nu lanserar Winefinder kvalitetsöl i butiken!

Livets Goda 14 Jan, 2019
Whisky och Bourbon Nu introducerar Winefinder kvalitetsöl till sortimentet på hemsidan. Man kan köpa en spännande blandlåda eller gå direkt på sin favoritölsort!


Uppsala Brygghus, Blandlåda öl från Uppsala Brygghus

Winefinder lansera nu en spännde blandlåda från Uppsala Brygghus med totalt 24 flaskor i 7 olika stilar. Lådan representerar såväl Pilsner, Ale, APA och IPA som Belgisk Trippel, Stout och Berliner Weisse. 
Pris.: 626 kr
Lådan finner ni här tillsammans med mer information >>

Czech Mate Pilsner, 4,9% (6 flaskor)
Czech Mate är en Pilsner i tjeckisk stil som kallagras under lång tid. Czech Mate är en ren, enkel och ärlig pilsner, brygd på pilsnermalt och tjeckisk Saaz-humle och jäst med färsk tjeckisk lagerjäst. 

Fyrisch Ale, 4,5% (6 flaskor)
Fyrisch är en ljus ale som är inspirerad av den tyska öltypen från Köln. Överjäst, men på en lägre temperatur än övriga ale är denna öl lagerlik i sin smak. Nordisk pilsner- och viennmalt står för en lätt balanserad maltbas. Tysk Tettninger och Mandarina Bavariahumle ger en angenäm och lätt beska med citrustoner. Den egentillverkade kölschjäststammen förvandlar allt till en ren och lättdrucken öl.  

Hopsession APA, 4,5% (4 flaskor)
Hopsession är en session pale ale med mycket smak, men lite lägre alkoholhalt (APA är en förkortning på "American Pale Ale", en stil med mindre beska och alkoholhalt än en IPA). För en mjukare munkänsla har Uppsala Brygghus använt sig av en viss del omältat vete och havre. Humlen står främst för smak och arom i denna öl. Genom att använda stora mängder Mosaic, Citra och Amarillo sent ikoket och i jästtanken, får de mycket smak och arom men en liten beska. 

Snakehead IPA, 6,6% (4 flaskor)
IPA står för ”India Pale Ale” och är en klassisk ölstil med mer beska och högre alkoholhalt än en vanlig öl. Stilen togs fram för att överleva de långa skeppsresorna  till sjöss. En enkel maltbas sätter scenen för humlen som dominerar beska, smak och arom. Smak och doft från tropiska frukter och citrustoner kommer från humlesorterna Citra och Mosaic, som samspelar med Simcoes typiska smak av tallbarr och blodapelsin. 

Derailed TripHop Belgian Trippel Collaboration Beer, 8,3% (2 flaskor)
Derailed TripHop är ett samarbete mellan Uppsala Brygghus och Brygghuset Finn. Stilen är en så kallad Belgian Trippel där rikliga mängder humle använts. Den är torrhumlad med humlesorterna Amarillo och Citra, vilket ger en frisk arom som passar väl ihop med den kryddiga karaktären från den belgiska jästen.

Imperial Winter Stout, 10,5% (1 flaska)
Imperial Winter Stout 2017 är Uppsala Brygghus första årgångsöl. Sina 10,5% alkohol får den från mängder av pale ale malt, havre, karamellmalt, svartmalt och rostat korn. Mörk muscovadosocker kompletterar de karamelliga och rostade maltnoter med en diskret lakritston. Den hela toppas med tydliga toner av citrus och tallbarr, som kommer från humlesorterna Chinook, Centennial och Simcoe.

Passion For Me Berliner Weisse, 4,5% (1 flaska)
Passion For Me är en Berliner Weisse med passionfrukt. Efter mäskningen har vörten, som är helt fri från humle, syrats naturligt med mjölksyrebakterier från malten. Som många historiska förebilder har Uppsala Brygghus inte kokat vörten. Under jäsningen med tysk alejäst har generösa mängder passionfrukt tillsats för en frisk syrlig smak av tropisk sommar. 

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Hyllade årgångar från Penfolds - lanseras i September

Vin För många vinentusiaster är lanseringen av The Penfolds Collection en…
22 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

Soalheiro ny producent hos Ward Wines

Vin Vinhuset Soalheiro är pionjär när det gäller att producera vin…
20 Aug, 2019

Visit Sweden ska hjälpa matföretag att profilera hållbarhet

Mat och Restaurang Bland utländska turister förknippas Sverige starkt med hållbarhet och trender…
20 Aug, 2019

Unik och exklusiv låda med viner från Jean Louis Chave

Vin Jean Louis Chave är en av Rhônedalens topproducenter. Nu lanserar…
19 Aug, 2019

dags för Quercus IV Mongolica

Whisky och Bourbon Den 6 september släpps Quercus IV Mongolica från High Coast…
19 Aug, 2019
Artikelarkivet