Nu lanseras Glenfiddich Fire & Cane: rök och rom i unikt samspel

Livets Goda 2 Jul, 2019
Whisky och Bourbon Destilleriet Glenfiddich har aldrig varit skygga att utmana branschen och utveckla nya sätt att destillera och lagra whisky. Nu har de gjort det igen, med en rökig whisky lagrad på romfat. Den 5 juli lanseras Glenfiddich Fire & Cane – den fjärde utgåvan i den innovativa ”The Experimental Series”.

Glenfiddich fortsätter att tänja gränserna för vad som anses vara traditionella whiskysmaker. För några år sedan påbörjade Master Blender Brian Kinsman arbetet med att utmana konventionerna kring hur whisky tillverkas. Resultatet lanserades 2016 med ”The India Pale Ale Experiment”, vilket kom att bli den första utgåvan i den revolutionerande serien ”The Experimental Series”, tätt följt av utgåvorna Project XX och Winterstorm. Nu lanseras den fjärde utgåvan, Glenfiddich Fire & Cane – en rökig whisky som slutlagrats på romfat.

– Fire & Cane är ytterligare ett resultat av Brian Kinsmans innovativa sinne. Det är en okonventionell och rentav oväntad whisky, där sötman från romfaten möter den rökiga torv-smaken. Det gör den helt unik i sitt slag och till en av de mest innovativa whisky-utgåvorna Glenfiddich någonsin lanserat, säger Pontus Bontegard, Portfolio Manager på William Grant & Sons.

Glenfiddich Fire & Cane (43 %)
Lanseringsdatum på Systembolaget: 5 juli 2019
Artikelnummer: 40561
Pris: 579 kronor (70 cl)


4 anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
12 Aug, 2019

Tjoget - en av världens 50 bästa barer för fjärde året i rad

Whisky och Bourbon För fjärde året i rad har Tjoget placerat sig på…
4 Oct, 2019
Artikelarkivet