Hem NyheterNyhet WB Nu lanseras Kopparberg Dark Halloween

Nu lanseras Kopparberg Dark Halloween

av Livets Goda

Nu lanseras den kraftfulla drycken Kopparberg Dark Halloween. Den alkoholfria cidern har inspirerats av bryggeriets hemtrakter: den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. 

Kopparbergs Bryggeri grundades i Kopparberg i Västmanland. I det lilla samhället finns Stora Gården. Gården byggdes på 1700-talet och brukades under lång tid som bostad för bergmästare. Att Stora Gården skänktes bort uppskattades inte av somliga bergmästare och deras andar har markerat mot detta.

Blandningen av kraftfullhet och sötma som Kopparberg Dark Halloween bjuder på upplevs även hos de som vågar ta sig till den hemsökta gården. I den norra flygeln skapar de upprörda andarna obehag och olustkänsla. Ibland har besökare fått svårt att andas och vissa har till och med påstått att något försökt strypa dem i sömnen. I Stora Huset däremot, där finns andar som uppskattar att gården används. Där öppnas dörrar när du bär händerna fulla och någon vill alltid hjälpa till.

Kopparberg Dark Halloween är en alkoholfri äppelcider med smak av björnbär och finns på 440 ml burk hos Coop, Hemköp, Tempo, mat.se och i utvalda ICA-butiker.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING