Hem NyheterNyhet WB Nu lanseras Talisker Adventure Guide

Nu lanseras Talisker Adventure Guide

av Livets Goda

Förra sommaren exploderade turistandet inom Sveriges gränser på grund av pandemin. För att trenden ska hålla i sig och för att uppmuntra fler att utforska det lokala har Talisker tillsammans med äventyrsproffset Linda Åkerberg skapat en reseguide till vackra och avlägsna platser över hela landet. Guiden innehåller också massvis med aktiviteter som kajakpaddling, vandring och mountainbike samt tips på fina parkeringsställen för campervan.

Talisker grundades av de äventyrliga MacAskill-bröderna på Isle of Skyes karga kust, och har länge uppmuntrat människor att utforska ny mark. Under de senaste åren har Talisker samarbetat med nordiska äventyrare i konceptet Scandinavian Detours. I Talisker Adventure Guide som nu lanseras brinner upptäckarandan vidare. Guiden är utvecklad med Linda Åkerberg (@wildernessstories) som 2019 utsågs till årets äventyrare för hennes fyra månader långa expedition genom alla Sveriges 25 landskap till fots, med cykel och kajak.

– I många år letade jag utomlands efter äventyr. Jag har vandrat i Himalayas jungel och bestigit Kilimanjaro. Men det har blivit uppenbart för mig att det är lika mäktigt och belönande att utforska Sveriges natur. Och det finns ju bara runt hörnet. Mitt kall nu är att uppmuntra människor att upptäcka sin omgivning på hållbara sätt, säger Linda Åkerberg.
Talisker

Talisker Adventure Guide innehåller tolv natursköna och på olika sätt fantastiska platser. I guiden finns också restaurangtips, närliggande aktiviteter och vett & etikett för besök i vildmarken. Platserna sträcker sig från Blekinges Skärgård till Vägen Västerut i Lappland. I samband med lanseringen av guiden har Talisker skaffat en egen campervan som kommer ge sig ut på vägarna. Konsumenter kommer få chansen att låna vanen och uppleva ett kurerat helgäventyr på västkusten senare i sommar.

– Vi har uppmuntrat människor att semestra inrikes ett bra tag så vi är väldigt glada att utetrenden växer. Genom den här utförliga guiden tar vi nästa steg och höjer nivån ett snäpp. De mest populära platserna blev överfyllda förra sommaren. Det är varken kul för besökarna eller bra för naturen. Därför fyller vi på med mer inspiration. Viktigt dock att människor kommer ihåg det fina citatet: Take only pictures, leave only footprints, säger Tina Timm Senior Culture & Entertainment Manager, Whisky på Diageo.

Talisker Adventure Guide släpps den 28 juni och du hittar den på https://www.brygghusetkrog.se/talisker-adventure-guide/

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING