Hem NyheterVinnyhet Nu lanseras Vietti Roero Arneis 2022 på halvflaska i fast sortiment

Nu lanseras Vietti Roero Arneis 2022 på halvflaska i fast sortiment

av Livets Goda

Carlo Vietti grundade huset i slutet av 1800-talet när han hittade den perfekta platsen i byn Castiglione Falletto i hjärtat av Langhe. Med tiden har ägorna expanderat och idag är man ägare i några av de högst prisade lägena i Barolo. 1967 släppte egendomen sitt första vita vin; en vingårdbetecknad arneis från den lilla byn Santo Stefano i Roero.

Området Roero erhöll 2006 DOCG-status och härifrån kommer den största andel arneis som odlas i Italien. Druvan var på väg att försvinna helt då den var svårodlad och knepig att förstå sig på men med tiden lärde sig vinodlarna att de behövde vara tålmodiga för att ge arneis rätt förutsättningar. Nu skapas arneis från regionen med personlighet och mycket aromatisk kraft.

Viettis viner bygger på vingårdsarbetet. Filosofin är att grundjobbet sker i vingården snarare än i vineriet, vilket skapar ärliga och uttrycksfulla viner som hyllas världen över.

Sedan Vinunic introducerade vinet i beställningssortimentet har kundefterfrågan varit så stor att vinet nu lanseras i fast sortiment från 1 mars.

Vietti Roero Arneis 2022
Pris: 120 kr, artnr 78971
375 ml, Alk. 13,5 %

RELATERAD LÄSNING