Hem NyheterNyhet WB Nu lanseras Wisby Lager Alkoholfri på Systembolaget och Spotify

Nu lanseras Wisby Lager Alkoholfri på Systembolaget och Spotify

av Livets Goda

Tidigare i år lanserade Gotlands Bryggeri sin omtyckta Wisby Lager som alkoholfri variant på restauranger runt om i landet. Den 1 juni kommer den även på systembolaget. I samband med lanseringen släpper Gotlands Bryggeri en avslappnande spellista för alla ölfantaster – med hjälp av ljudet av deras alkoholfria lager och ljud från ön.

Spellistan heter ”En stund av Gotland” och består av tre låtar – Västerhejde, Visby och Djupvik. På Västerhejde kan du lyssna till öppningen av ölflaskor och det klassiska ljudet av kapsyler som pyser. Visby karaktäriseras av öl som hälls upp i glas, i takt med det gotländska vågbruset och mummel från vännerna som skålar i bakgrunden. Djupvik är inspirerad av lugnet och stillheten och ljudbilden domineras av skumtoppen från en Wisby Lager alkoholfri som bubblar, mjukt ackompanjerad av en sprakande brasa och lugnande vågskvalp mot en stenig strand.

– Det känns kul att ge alla ölälskare ett sätt att förhöja upplevelsen av vår Wisby Lager alkoholfri, genom att kunna lyssna till ljudet av vår öl och av ön – samtidigt som man njuter av den. Vi är många som längtar efter Gotland just nu och vi vill ge alla en stund av Gotland, säger Lina Strand, produktchef på Gotlands Bryggeri.

Den alkoholfria varianten, som nu även finns på Systembolaget, kompletterar Wisby-serien på ett modernt och naturligt sätt, och svarar upp mot svenska ölkonsumenters förväntan på ett gott och smakrikt alkoholfritt öl.

– Wisby Lager alkoholfri har samma rika smak och karaktär som den alkoholstarkare varianten och jag är jättestolt över att vi kunnat få till kraften i smakprofilen så bra. Detta är ett öl som passar perfekt både på middagsbordet och som törstsläckare, säger Johannes Obermeier, bryggmästare på Gotlands Bryggeri

Gotlands Bryggeri Wisby Lager Alkoholfri finns att köpa på Systembolaget från och med 1 juni. Priset är 15,50 kronor. Artikelnummer: 19022.

Nyfiken på ljudet av öl? Klicka här för att komma direkt till spellistan på Spotify.

RELATERAD LÄSNING