Hem Vinvärlden Nu öppnar anmälan till Lily Bollinger Award som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nu öppnar anmälan till Lily Bollinger Award som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier

av Livets Goda

Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist, som vill uppmärksamma kvinnliga sommelierers yrkeskunskaper och samtidigt hedra minnet av den legendariska champagneänkan Lily Bollinger. Anmälan är öppen fram till den 3 maj och semifinalen går av stapeln den 31 maj 2021.

Emma Ziemann är ny tävlingsledare för Lily Bollinger Award

En skjuts i karriären men också ett tillfälle att testa sina gränser och utvecklas. Det är några av anledningarna till varför alla kvinnliga sommelierer bör tävla i Lily Bollinger Award, enligt tävlingsledaren Emma Ziemann som vann tävlingen 2016.

– Sedan jag vann har jag vässat både mina kunskaper och mitt nätverk och byggt mitt personliga varumärke i branschen på ett sätt som betyder oerhört mycket. Jag hoppas att fler tar chansen och är med i årets tävling, säger Emma Ziemann.

Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist i syfte att uppmuntra kvinnligt tävlande. Syftet är att hedra minnet av Lily Bollinger som i närmare trettio år tävlade med männen om att tillverka världens bästa champagne. Tävlingen riktar sig både till professionella sommelierer, yrkesaktiva och studerande vid sommelierutbildningar.

Tävlingen har hög nationell status, och förutom äran vinner förstapristagaren en cykel, som en historisk anknytning till Lily själv som ofta sågs cykla mellan sina vingårdar samt en resa till Bollinger i Champagne-distriktet så snart pandemin tillåter det.

Semifinalen äger rum på ett coronasäkert sätt den 31 maj i Stockholm. Den består av tre olika moment: ett teoriavsnitt, en blindprovning och ett praktiskt moment. Svårighetsgraden är i nivå med internationella sommeliertävlingar och de tre tävlande som får högst samlad poäng går vidare till finalen i september.

Om man vill anmäla sig till tävlingen kan man göra det här: www.lilybollingeraward.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING