Nu öppnar Göteborgs första viltrestaurang

Livets Goda 25 Jun, 2019
Mat och Restaurang Från 30 augusti kan man njuta av mat från skog, sjö och hav i en härlig miljö på Restaurang Pivo. I hjärtat av Göteborg öppnar nu stadens första viltrestaurang. – Vi ser verkligen fram emot att erbjuda göteborgarna och andra gäster dessa fantastiska råvaror som vi faktiskt har att tillgå, säger Attila Tamas, grundare och ägare.

Det är mer inne än någonsin att äta det som våra skogar, sjöar och hav erbjuder. Denna trend växer sig allt starkare och lockar inte bara matnördar och jägare, tvärtom, i dag väljer alla sorters människor i alla åldrar att äta dessa delikatesser, som dessutom är hållbar och klimatsmart mat.

Från 30 augusti kan gästerna njuta av den nya menyn, med mat från skog, sjö och hav, på Restaurang Pivo, en kort promenad från Avenyn.

På menyn hittar man genuint tillagad vilt som till exempel smörstekt hjortfilé, ugnsbakat fasanbröst och vildsvinsstek. Delikatesser från havet i form av vildfångad röding, kräftor och havskatt, detta med precision ackompanjerat av bär och svamp från våra svenska skogar.

Följer svenska säsongen
Restaurangen är varmt välkomnande och inredningen förmedlar ett inspirerande tema byggt på skog, hav och svensk natur. Därtill en underbar uteservering med egen boulebana omgärdad av lummiga ek- och bokträd – mitt i centrala Göteborg.

Urvalet av läckerheter kommer i mesta möjliga mån att följa våra svenska säsonger, allt för att kunna erbjuda färska, ärliga och mycket välsmakande rätter.

Har jobbat länge med idén
Attila Tamas och Patrick Lucic är grundare och ägare av Restaurang Pivo. De står även bakom den prisbelönta köttkrogen Meet.

– Det är dags att lyfta Pivo en nivå. Vi har länge jobbat med den här idén och nu ser vi verkligen fram emot att kunna erbjuda göteborgarna och andra gäster dessa fantastiska råvaror som vi faktiskt har att tillgå, säger Attila Tamas.

Att Attila är en inbiten jägare har bidragit till att jobba fram den här unika restaurangen med budskapet ”Passion för vilt”.

– Vi är övertygade om att alla som uppskattar god mat, och är intresserade av ursprung och kvalitet på det man stoppar i sig, kommer att älska Pivo, säger Attila med ett leende.

Pivo håller öppet hela sommaren och serverar sin sommarmeny fram tills menyn skiftar 30 augusti.

FAKTA: Vilt
- Att äta vilt ligger i tiden för hållbarhet. Förutom smakupplevelsen är det också ett klimatsmart val. Djuren lever fritt i våra skogar, ängar, sjöar och hav utan tillsatser av till exempel kraftfoder och antibiotika.
- Vilt är i dag det enda kött som får grönt ljus rakt igenom av Världsnaturfonden.

Läs mer om vilt hos WWF: https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/viltkott/ 


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet