Nu öppnar Gotland på Stureplan

Livets Goda 16 Sep, 2010
Vin Nu öppnar Restaurang Gotland på Brunnsgatan 6 i centrala Stockholm, ett stenkast från Stureplan. På menyn finns bland annat gotländskt kravmärkt kött, ostar från Stafva Gård och drycker från Gute Vin. Även interiören har en gotländsk prägel med lammskinn, rosor och vackra landskapsbilder.
_ Våra tre ledord är modernt, ekologiskt och gotländskt, där visionen är att ta fram de gotländska smakerna och skapa en matupplevelse utöver det vanliga, säger Andreas Johansson kökschef på Restaurang Gotland. Restaurang Gotland har valt ut det bästa från Gotland för att kunna skapa ett Gotland i ett mindre format. Bland de gotländska råvarorna finns exempelvis ekologiskt lammkött, frukt och grönsaker, gotländsk tryffel och fårost. I dryckesmenyn finns öl från Gotlands Bryggeri, gotländskt vin, salmbärslikör och sparrisbrännvin. _ Vi känner oss privilegierade som får arbeta med ekologiskt närodlade råvaror av högsta kvalité från Gotland. Till exempel smakar gotländska lamm helt annorlunda jämfört med lamm från Nya Zeeland, vilket vi vill att våra gäster ska få uppleva, säger Andreas Johansson. Fakta om Restaurang Gotland Adress: Brunnsgatan 6, Stockholm Antal platser: 35 platser Öppettider: tisdag-lördag, kl. 17.30–01.00 Ägare: Delägare är bland andra Zoran Ruvceski, driftansvarig, Slussens Lokaler AB som ägs av Douglas Murray, spelare i Tre Kronor och NHL samt Nisse Ekman spelare i Djurgården Hockey, tidigare NHL proffs Kökschef: Andreas Johansson (tidigare kökschef på Restaurang El Diablo) Leverantörer: Ejmunds Gård, Meny Gotland, Ryftes Grönsaker, Gotlands Bryggeri, Gotlands Ekologiska odlare, Häftings Gårdsmejeri, Stafva Mejeri, Stenhuse Gård, Labans Kvarn m.fl. Inredning skapad av: Niklas Bergendal, Viking Produktion & Eventdesign Bordsbokning: Tfn 08-202 236 eller www.restauranggotland.se Prisexempel Förrätt, 175 kronor Halstrad pilgrimsmussla och lättgravad pilgrimsmussla med riven Gotlandstryffel, palsternackor från Stenhuse Gård, avrugakaviar och inlagd rädisa Varmrätt, 295 kronor Kravmärkt lammytterfilé från Gotland med glaserade betor, monte-enebrocrème och tomatchutney, serveras med rostade hasselnötter och en lammbuljong kryddad med rosmarin och timjan Dessert, 110 kronor Saffranskokta korngryn med mandelmousse, salmbärssorbet och en coulis på Gotlands Bittar Barmeny, 145 kronor Fläsklägg av gotländsk gris serveras med rotmos, skånsk grovkornig senap och saltgurka

Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet