Hem Mat & Restaurang Nu öppnar Johan Jureskogs nya hamburgerställe

Nu öppnar Johan Jureskogs nya hamburgerställe

av Livets Goda

Efter en smygöppning i helgen har Johan Jureskogs nya burgarställe på Jakobsbergsgatan nu premiär. Restaurangen är den första i en planerad kedja med 60 ställen i Sverige inom tio år. Menyn består av sju gourmetburgare varav två är vegetariska. Tillbehören sträcker sig från talgfriterade pommes med tryffelsalt till säsongens grönsaker.

– Att öppna Jureskogs är en dröm som går i uppfyllelse, säger kocken och krögaren Johan Jureskog. Tack vare samarbetet med McDonalds och två säsonger av TV-programmet Världens bästa hamburgare fick jag mängder av kunskap och inspiration. Genom Jureskogs vill jag gå ett steg längre och skapa en snabbmatskedja för gourmetburgare med hållbara råvaror av högsta klass till hela svenska folket.

Jureskogs är exempelvis den första restaurangen som enbart serverar färskt nötkött från svenska mjölkkor vilket sker i samarbete med Scan. På menyn finns även ekologiska kycklingvingar från Bosarp framtagna för Jureskogs, en egen ekocheddar från Väddö Gårdsmejeri samt danska osten Svarta Sara från Arla. De ekologiska hamburgerbröden är skapade av Jureskogs Bageri tillsammans med Bakery & Spice och tillsammans med Brooklyn Brewery har Jureskogs tagit fram ett eget öl. Falafeln till vegoburgaren kommer från ingen mindre än Maxos på Kungsholmen.

– Att besöka Jureskogs ska vara smarrigt och roligt med en personlig service, säger Johan Jureskog. Det gäller både vid snabba luncher och längre kvällsbesök. Själv älskar jag riktiga hits så musiken kommer givetvis från 60- till 90-talet. Min bror Ludvig som tidigare var källarmästare på Operakällaren har fyllt baren med goda viner så det finns en upplevelse för alla.

Under helgens smygöppning var flaggskeppet High Five den mest sålda hamburgaren. Det är en dubbel burgare med tryffelaioli, talgkaramelliserad lök, rostad lök, svensk ekocheddar, kittosten Svarta Sara samt saltgurka för 139 kronor.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING