Nu öppnar Restaurang Nationalmuseum

Livets Goda 9 Oct, 2018
Mat och Restaurang Den 13 oktober öppnar den välrenommerade krögaren Fredrik Eriksson dörrarna till nya Restaurang Nationalmuseum. Det är en ny mötesplats i centrala Stockholm där mat, design och konst möter en bred publik från hela världen.

Efter flera års omfattande renoveringar och förberedelser öppnas Nationalmuseum återigen för allmänheten. Lördagen den 13 oktober är det premiär, nu med en helt ny museirestaurang, Restaurang Nationalmuseum. Det är krögaren Fredrik Eriksson som fått uppdraget att driva restaurangen.

- Vi har sett fram emot den här dagen länge och är stolta och glada över att vi fick ta oss an det här hedersamma uppdraget, säger Fredrik Eriksson, krögare på Restaurang Nationalmuseum.

 

Patrik Högberg, Bodil Stigsdotter och Fredrik Eriksson

Restaurang Nationalmuseum ska bli en ny träffpunkt där konst och mat möts i inspirerande kombinationer. Salarna med högt i tak och generösa ljusinsläpp har utsikt över det Kungliga slottet. Inredningen av ny restaurang, bar och kafé samt restauranggods är utformat och specialframtaget av Matti Klenell, formgivare och konstnärlig ledare, tillsammans med TAF Arkitektkontor, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren.

- Det är en unik öppning och vi har fått vara med i hela processen så att form, design och funktion förenas, säger Fredrik Eriksson på Restaurang Nationalmuseum.

Enligt Fredrik Eriksson är målet att skapa en plats där alla ska känna sig välkomna och avslappnade utan komplicerade menyer. Man väntar sig en bred publik med svenska och utländska museibesökare, kulturintresserade och affärsfolk, unga som gamla. Dagtid är restaurangen öppen för både museibesökare och förbipasserande gäster. På kvällarna efter museets stängning är det slutna sällskap som får tillträde till de historiska miljöerna för specialarrangemang.

Måltiderna på Restaurang Nationalmuseum skapas utifrån det svenska matarvet med inspiration från det franska och italienska köket. Det kommer serveras klassiska rätter i nutida stil med stor omsorg om råvara och matkomposition. Med åren har Fredrik Erikssons matfilosofi allt mer influerats av hälsa och grönt, något som kommer att märkas i menyerna på museet.

- Vi vill bjuda in till en härlig, god och okomplicerad måltid med ursprung i svenska råvaror och traditioner, avslutar Fredrik Eriksson, krögare på Nationalmuseum.

Det är krögaren och kocken Fredrik Eriksson som tillsammans med delägarna Bodil Stigsdotter och Patrik Högberg driver nya Restaurang Nationalmuseum. Fredrik har en lång karriär inom svensk gastronomi och anlitas flitigt som rådgivare och kreatör vid sidan om hans två andra verksamheter, Restaurang Asplund och Långbro Värdshus.


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet