Nu öppnar Restaurang Nationalmuseum

Livets Goda 9 Oct, 2018
Mat och Restaurang Den 13 oktober öppnar den välrenommerade krögaren Fredrik Eriksson dörrarna till nya Restaurang Nationalmuseum. Det är en ny mötesplats i centrala Stockholm där mat, design och konst möter en bred publik från hela världen.

Efter flera års omfattande renoveringar och förberedelser öppnas Nationalmuseum återigen för allmänheten. Lördagen den 13 oktober är det premiär, nu med en helt ny museirestaurang, Restaurang Nationalmuseum. Det är krögaren Fredrik Eriksson som fått uppdraget att driva restaurangen.

- Vi har sett fram emot den här dagen länge och är stolta och glada över att vi fick ta oss an det här hedersamma uppdraget, säger Fredrik Eriksson, krögare på Restaurang Nationalmuseum.

 

Patrik Högberg, Bodil Stigsdotter och Fredrik Eriksson

Restaurang Nationalmuseum ska bli en ny träffpunkt där konst och mat möts i inspirerande kombinationer. Salarna med högt i tak och generösa ljusinsläpp har utsikt över det Kungliga slottet. Inredningen av ny restaurang, bar och kafé samt restauranggods är utformat och specialframtaget av Matti Klenell, formgivare och konstnärlig ledare, tillsammans med TAF Arkitektkontor, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren.

- Det är en unik öppning och vi har fått vara med i hela processen så att form, design och funktion förenas, säger Fredrik Eriksson på Restaurang Nationalmuseum.

Enligt Fredrik Eriksson är målet att skapa en plats där alla ska känna sig välkomna och avslappnade utan komplicerade menyer. Man väntar sig en bred publik med svenska och utländska museibesökare, kulturintresserade och affärsfolk, unga som gamla. Dagtid är restaurangen öppen för både museibesökare och förbipasserande gäster. På kvällarna efter museets stängning är det slutna sällskap som får tillträde till de historiska miljöerna för specialarrangemang.

Måltiderna på Restaurang Nationalmuseum skapas utifrån det svenska matarvet med inspiration från det franska och italienska köket. Det kommer serveras klassiska rätter i nutida stil med stor omsorg om råvara och matkomposition. Med åren har Fredrik Erikssons matfilosofi allt mer influerats av hälsa och grönt, något som kommer att märkas i menyerna på museet.

- Vi vill bjuda in till en härlig, god och okomplicerad måltid med ursprung i svenska råvaror och traditioner, avslutar Fredrik Eriksson, krögare på Nationalmuseum.

Det är krögaren och kocken Fredrik Eriksson som tillsammans med delägarna Bodil Stigsdotter och Patrik Högberg driver nya Restaurang Nationalmuseum. Fredrik har en lång karriär inom svensk gastronomi och anlitas flitigt som rådgivare och kreatör vid sidan om hans två andra verksamheter, Restaurang Asplund och Långbro Värdshus.


Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019

Svegro lanserar nyheten grekisk basilika

Mat och Restaurang Svegro utökar sitt örtsortiment med en ny spännande basilikasort, den…
19 Feb, 2019

Pastan för alla tillfällen

Mat och Restaurang Svenska Dryckesmässor passar här på att inspirera med ett recept…
19 Feb, 2019

Santa Maria slår världsrekord i tortillastapling

Mat och Restaurang Det officiella världsrekordet i tortillastapling ligger på 68,6 centimeter. Men…
19 Feb, 2019

För åttonde året i rad - Innis & Gunn Barrel Aged Irish Whiskey Stout – Kindred Spirits släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 8 mars släpper skotska craft bryggeriet Innis & Gunn…
19 Feb, 2019

Gammel Dansk i storformat! - Nyhet i Systembolagets beställningssortiment

Whisky och Bourbon Den 14:e Januari 2019 lanseras klassikern Gammel Dansk Bitter Dram…
18 Feb, 2019

Forever Arctic Sea

Övrigt Har du koll på om du får i dig den…
18 Feb, 2019

70-talsfavoriten CAR är tillbaka

Övrigt Den mest sålda läskedrycken på Rigelloflaska under 1970-talet, CAR, gör…
18 Feb, 2019

Ghost släpper Juniper Gin

Whisky och Bourbon När svenska rock-titanerna Ghost tar sig an dryckesvärlden gör de…
18 Feb, 2019

​Nyhet: Löfbergs ICE Coffee Oat

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs utökar sitt sortiment iskaffe med ICE Coffee Oat,…
18 Feb, 2019

Låt den gula etiketten leda vägen

Vin Det lyser gult på Systembolagets Australienhylla. Wolf Blass Yellow Label…
18 Feb, 2019

TOMP tar över skotsk whiskyportfölj och amerikanskt bourbonhus

Vin TOMP Beer Wine & Spirits AB växer just nu snabbt…
15 Feb, 2019

Lansering av Diplomaticó Distillery Collection No3 Pot Still Rum

Whisky och Bourbon Idag lanseras No 3 i Diplomáticos unika kollektion av rom…
15 Feb, 2019
Artikelarkivet