Nu öppnar Restaurang Nationalmuseum

Livets Goda 9 Oct, 2018
Mat och Restaurang Den 13 oktober öppnar den välrenommerade krögaren Fredrik Eriksson dörrarna till nya Restaurang Nationalmuseum. Det är en ny mötesplats i centrala Stockholm där mat, design och konst möter en bred publik från hela världen.

Efter flera års omfattande renoveringar och förberedelser öppnas Nationalmuseum återigen för allmänheten. Lördagen den 13 oktober är det premiär, nu med en helt ny museirestaurang, Restaurang Nationalmuseum. Det är krögaren Fredrik Eriksson som fått uppdraget att driva restaurangen.

- Vi har sett fram emot den här dagen länge och är stolta och glada över att vi fick ta oss an det här hedersamma uppdraget, säger Fredrik Eriksson, krögare på Restaurang Nationalmuseum.

 

Patrik Högberg, Bodil Stigsdotter och Fredrik Eriksson

Restaurang Nationalmuseum ska bli en ny träffpunkt där konst och mat möts i inspirerande kombinationer. Salarna med högt i tak och generösa ljusinsläpp har utsikt över det Kungliga slottet. Inredningen av ny restaurang, bar och kafé samt restauranggods är utformat och specialframtaget av Matti Klenell, formgivare och konstnärlig ledare, tillsammans med TAF Arkitektkontor, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren.

- Det är en unik öppning och vi har fått vara med i hela processen så att form, design och funktion förenas, säger Fredrik Eriksson på Restaurang Nationalmuseum.

Enligt Fredrik Eriksson är målet att skapa en plats där alla ska känna sig välkomna och avslappnade utan komplicerade menyer. Man väntar sig en bred publik med svenska och utländska museibesökare, kulturintresserade och affärsfolk, unga som gamla. Dagtid är restaurangen öppen för både museibesökare och förbipasserande gäster. På kvällarna efter museets stängning är det slutna sällskap som får tillträde till de historiska miljöerna för specialarrangemang.

Måltiderna på Restaurang Nationalmuseum skapas utifrån det svenska matarvet med inspiration från det franska och italienska köket. Det kommer serveras klassiska rätter i nutida stil med stor omsorg om råvara och matkomposition. Med åren har Fredrik Erikssons matfilosofi allt mer influerats av hälsa och grönt, något som kommer att märkas i menyerna på museet.

- Vi vill bjuda in till en härlig, god och okomplicerad måltid med ursprung i svenska råvaror och traditioner, avslutar Fredrik Eriksson, krögare på Nationalmuseum.

Det är krögaren och kocken Fredrik Eriksson som tillsammans med delägarna Bodil Stigsdotter och Patrik Högberg driver nya Restaurang Nationalmuseum. Fredrik har en lång karriär inom svensk gastronomi och anlitas flitigt som rådgivare och kreatör vid sidan om hans två andra verksamheter, Restaurang Asplund och Långbro Värdshus.


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet