Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu öppnar söders nya fisk- och skaldjursrestaurang

Nu öppnar söders nya fisk- och skaldjursrestaurang

av Livets Goda

30 november slår nya Melanders Söder upp dörrarna i hörnet av Åsögatan och Götgatan på Södermalm. Den nya storsatsningen består av en fisk- och skaldjursrestaurang, en bar med smårätter samt en fiskdisk.

Efter trettio år i Söderhallarna flyttar nu Melanders Söder till en ny adress på Åsögatan. I den totalrenoverade lokalen öppnas en stor restaurang med både matbar och fiskdisk. Genom öppningen får Södermalm en ny fiskkrog som satsar på både service och kvalitet.

– Vår kunskap om fisk och skaldjur har byggts upp under trettiofem år i branschen. Genom nysatsningen hoppas vi både behålla våra tidigare gäster från Söderhallarna och samtidigt nå ut till en helt ny målgrupp, säger Stefan Söderman som är vd på Melanders Group. Till Melanders Söder kan man lika väl komma förbi för ett spontant glas och smårätter i baren till en helkväll i restaurangen.

Matbaren serverar både flera olika sorters ostron och störkaviar samt småassietter med allt från matjessill och Västerbottenskroketter till ceviche. Restaurangmenyn bygger främst på klassiska fisk- och skaldjursrätter men det finns även alternativ för både köttätare och veganer.

Konsten på Melanders Söders väggar är kurerad av konstnären Ulrika Melin och bygger svenska samtida konstnärer. Längst in i restaurangen har kompositören och konstnären Willie Crafoord skapat ett stort upplyst verk på flera kvadratmeter som föreställer ett akvarium.

Melanders Söder öppnar torsdag 30 november och håller öppet måndag till torsdag från 10:00 till 22:00 samt fredag och lördag till 23:00. Bordsbokningen är öppen på Melanders söders hemsida.

RELATERAD LÄSNING