1

Nu öppnar Talisker Room på Brygghuset i Fiskebäckskil

Nu öppnar Talisker Room, Taliskers första brand home utanför Skottland, på restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil på Skaftö, Bohuslän. Detta blir en plats att uppleva Talisker Single Malt Whisky i dess rätta element, så nära Isle of Skye man kan komma. Till öppnandet av Talisker Room har Brygghuset köpt sitt eget fat innehållandes 168 flaskor av 28-årig Talisker, buteljerad på fatstyrka och utan filtrering.

Talisker grundades av bröderna MacAskill 1830 på ön Skye och whiskyn som destilleras där har sedan starten formats av närheten till havet. Både smak och doft har en tydlig koppling till dess karga ursprung och Atlanten som granne. Isle of Skye är Skottlands största ö och dess vackra natur påminner mycket om vår svenska västkust.

Nu öppnar Talisker Room på Brygghuset som huserar mer än 2 600 flaskor whisky. Talisker Room är en hyllning till en plats och ett destilleri som ligger Brygghuset varmt om hjärtat. I rummet finner man en betydande samling med cirka 100 olika Talisker-flaskor. Kronan på verket är Brygghusets egen buteljering av Talisker 28yo, Cask of Distinction. Fatet är buteljerat och innehöll 168 flaskor.

Förutom whiskyprovningar, står också Talisker Room värd för whiskyklubben, The Friends of Skye. De cirka 70 medlemmarna har investerat i varsitt kabinettskåp innehållande en flaska Talisker 28yo och fr.o.m. årsskiftet kommer det att erbjudas whiskyresor och andra spännande whiskybaserade events i Brygghusets regi.

– Talisker Room är en plats och vänort där våra öar och skärgård möts. Skaftö och Isle of Skye har många likheter gällande både miljö och väderlek. Vår profil, matlagning och läge precis vid havet passar perfekt till Taliskers karaktär med dess kryddiga och tångrökiga doft samt smak av havssälta och pepprighet, säger Reine Patriksson, krögare på Brygghuset.

För mer information, besök: https://www.brygghusetkrog.se/