Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu öppnar TegelLådan i Norra Djurgårdsstaden med eget bryggeri

Nu öppnar TegelLådan i Norra Djurgårdsstaden med eget bryggeri

av Livets Goda

Nu på torsdag den 21 mars öppnar Lådan sin nya restaurang och bar TegelLådan över 650 kvm  i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden. Lådan öppnar även sitt eget bryggeri i TegelLådan, Lådan Bryggeri, som kommer att brygga tre husöl initialt. “Äntligen får vi öppna vår hittills största låda, och med en låda i lådan dessutom i form av ett eget bryggeri”, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan.

TegelLådan blir en restaurang, ölbar, taproom och bryggeri med strävan att vara en familjär mittpunkt i det växande bostadsområdet Norra Djurgårdsstaden. Lokalen har två våningsplan över 650 kvadratmeter, belägen i ett historiskt tegelhus från förra sekelskiftet ritat av den legendariske arkitekten Ferdinand Boberg. TegelLådan kommer erbjuda transparent streetfood och ett taproom med öl från fria kranar samt tre initiala egenbryggda husöl: en lager, en session pale ale och en IPA.

Köket på TegelLådan fokuserar på medvetenhet och kvalitet, från lobster roll i egenbakad brioche, ribs från svensk fribökande utegris till friterad kyckling från Reko, och den “misshandlade nachotallriken”, som Lådan säger, utlovas upprättelse. Menyn innehåller även flera veganska rätter. TegelLådan kommer att vara KRAV-märkt och följer WWFs riktlinjer för råvaror och majoriteten kommer från små svenska gårdsproducenter.

– Vi har alltid trott på enkelhet i kombination med kvalitet. Eller ambition utan pretention för att uttrycka det lite pretentiöst, utan pekpinnar. Våra gäster ska kunna njuta av en god måltid utan att behöva fundera. Folk äter inte värderingar, men de äter gärna friterat och då är det vårt ansvar att frityroljan är från Gunnarshög och att våra pommes är ekologiska, säger Jon Widegren.

Löpande planerar Lådan att utvidga sortimentet med ytterligare ölsorter samt utforska samarbeten med andra mindre svenska bryggerier. Lådans affärsidé bygger på att stödja små bryggerier och väljer därmed att undvika exklusiva avtal med bryggerijättar, som låser barer till avtal där mindre bryggerier ofta stängs ute.

– Vi köper in den öl vi själva gillar från de bryggerier som skapar den öl de själva gillar, snarare än efter en målgruppsanalys från en marknadsavdelning. Det betyder inte att ölen är svår eller knasig, utan bara godare och mer lokal. Att vi nu även får möjligheten att brygga vår egen öl och göra vår tolkning av en modern bryggpub känns fantastiskt och i linje med Lådans fortsatta utveckling, säger Maria Gunnarsson, restaurang- och bryggerichef.

TegelLådan öppnar torsdagen den 21 mars på Bobergsgatan 56 i Norra Djurgårdsstaden och är öppet tisdag-söndag. Köket är öppet för lunch och middag, samt med brunch på helger.

RELATERAD LÄSNING