Hem NyheterVinnyhet Nu prissänks medaljvinnaren Tapiz Organic Reserve Malbec

Nu prissänks medaljvinnaren Tapiz Organic Reserve Malbec

av Livets Goda

Från 1 mars prissänks Tapiz Organic Reserve Malbec i Systembolagets fasta sortiment från 159 kr till 139 kr. Vinet har fyndats och lovordats genom åren.

– Vi förstår och måste vara ödmjuka inför det faktum att det för många kan vara ett stort steg att ta när man kliver över 150 kronor då man gör sitt vinval. Även om vinet fått väldigt positiva omnämnanden, beskrivits som väldigt prisvärt och fyndstämplats, så hoppas vi genom prissänkningen nå ut till en bredare publik, säger Mikael Monteil, VD för och delägare i vinimportören Vinovativa.

Bodega Tapiz ägs av den svenskättade Patrica Ortiz och är beläget i Mendoza, närmare bestämt i prestigeregionen Uco Valley som även kallas för ”Argentinas Napa Valley”. Det som gör Tapiz speciellt är att man har vingårdar belägna på mycket hög höjd vid foten av bergskedjan Anderna som går mellan Argentina och Chile. Det gör att druvorna får lång tid på sig att utveckla smak och aromer samtidigt som de får en friskhet som balanserar den djupa, rika och komplexa smaken.

Bakom vinet står förutom den välrenommérade argentinske vinmakaren Fabián Valenzuela även den världsberömde franske vinmakaren Jean-Claude Berrouet som var ansvarig för Bordeauxslottet Chateau Petrus i hela 44 år.

Med den särskilda ”magiska touch” som Jean-Claude Berrouet ger vinet genom sin enorma erfarenhet, skapas bland annat Tapiz Organic Reserve Malbec av ekologiskt odlade Malbec-druvor.

Tapiz Organic Reserve Malbecpassar utmärkt till smakrika kötträtter; alltifrån vinterns mustiga grytor till den kommande sommarens grillrätter och då gärna av nöt, lamm och vilt.

Tapiz Organic Reserve Malbec
Artnr: 6529
139 kronor (from 1 mars 2021)
Till Systembolagets sida

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING