Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu sätter Cointreau smak på den väldoftande jultraditionen

Nu sätter Cointreau smak på den väldoftande jultraditionen

av Livets Goda

Med julen runt hörnet bjuder nu Cointreau på ett margaritarecept som låter sätta smak på en av våra mest kära julklassiker – en Apelsinmargarita med nejlika.

På söndag är det första advent, ett välkänt tecken på att julen nalkas. Därför delar Cointreau nu med sig av ett recept på en Apelsinmargarita med nejlika, inspirerad av en av våra mest stämningsfulla jultraditioner. Att sätta nejlika i apelsin har sedan lång tid varit ett klassiskt sätt att komma i stämning under högtiden. Doften som de tillsammans utsöndrar är både ljuvlig och förknippas starkt till jul.

Cointreau, som bekant görs på apelsiner, behåller i destilleringen mycket av fruktens aromer. Därför gifter sig apelsinlikören och den nejlika-infuserade sockerlagen på ett väldigt trevligt sätt och drinken ger smak åt vår kärt väldoftande jultradition.

Du behöver:
2 cl Cointreau
4 cl tequila
1,5 cl limejuice
1 cl apelsinjuice (från färsk apelsin)
1 cl sockerlag
Nejlikor

Så här gör du:
1. Gör sockerlag genom att koka upp lika delar socker och vatten tillsammans med 2 tsk nejlikor tills sockret löst upp sig. Ju längre nejlikorna får ligga i sockerlagen, desto mer sätter dem smak. Låt sedan svalna och sila av.
2. Mät upp alla ingredienser i en shaker med is och skaka väl.
3. Sila upp drinken i ett cocktailglas och garnera gärna med en apelsinzest med några nejlikor i. Njut!

Kort om Cointreau
1990 bildades Rémy Cointreau Group i och med sammanslagningen av familjerna Cointreaus och Hériard Dubreuils bolag. Rémy Cointreau Group är i dag ett av världens största dryckesbolag med en portfölj som innehåller flera av de mest kända varumärkena som Rémy Martin, Cointreau, Metaxa, St-Rémy brandy och Bruichladdich Single Malt Whisky.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING