Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu släpper Hooked Foods veganska alternativ till lax, tonfisk och fiskpinnar

Nu släpper Hooked Foods veganska alternativ till lax, tonfisk och fiskpinnar

av Livets Goda

Nu lanserar Hooked Foods produktnyheter. Sedan tidigare har företaget ett flertal röror på marknaden – alla med
växtbaserad tonfisk. Nu breddar de sortimentet genom att även lansera lax, tonfisk och fiskpinnar – med smak och utseende som riktig fisk men 100% växtbaserade. Det svenska foodtech-bolaget vill genom sina produkter bidra till mer hållbart fiske och ett friskare hav.

Först ut är Salmoonish som har smak och utseende som vanlig lax men som är snäll mot våra hav och utan de miljögifter som vanlig lax ofta innehåller. Nyheten Salmoonish har ett patenterat recept och är gjord med protein från certifierad soja, ärta och vete som tillsammans med alger ger ett högt innehåll av protein och Omega-3, precis som vanlig lax. Salmoonish finns i fryst format och går att ätas direkt utan att tillagas, och passar perfekt i en sallad, pastarätt eller wrap.

Utöver Salmoonish lanserar Hooked Foods även Toonish. Tidigare har den bara gått att hitta på restaurang men nu kan konsument även äta av den växtbaserade tonfisken hemma. Den tredje nyheten, Fish-ish sticks, är precis som övriga produkter 100% växtbaserade. De har smak, crunch och liknande näringsämnen som fiskpinnar, men är snälla mot våra hav och utan miljögifter. Tillaga dem precis som vanliga fiskpinnar och servera med klassiska tillbehör som potatismos och ärtor eller på tacokvällen som fish tacos.

“Som vi har längtat efter att presentera våra spännande nyheter för omvärlden. Vår patenterade växtbaserade lax är unik i sitt slag och smakar och ser ut som lax, men är schysstare mot klimatet. Vi är ett av få bolag globalt som har lyckats med detta. Dessutom tror vi att våra växtbaserade fiskpinnar kommer bli en riktig hit för hela familjen”, säger Monika Werthén, marknadschef på Hooked Foods.

Alla tre produkterna går att hitta i frysdisken från och med vecka 39 och finns hos de stora livsmedelsbutikerna. Cirkapris för produkterna ovan är 88 kronor för Salmoonish och Toonish och 48 kronor för Fish-ish sticks.

Om Hooked Foods
Hooked grundades 2019 av Tom Johansson, Emil Wasteson och Peter Liu och bolagets produkter återfinns idag
i Sverige och Island. Idén till Hooked väcktes till liv när grundarna insåg hur lite växtbaserade alternativ det finns
när det gäller smak och känsla av sjömat (seafood). De alternativ som fanns smakade antingen inte bra eller
hade dåliga näringsvärden såsom låg proteinhalt och inget Omega3.

Efter att ha gjort en hel del research blev det också tydligt att överfiske och bifångst var stora problem som hade
enorma negativa effekter på våra hav och marina ekosystem och dessutom innehöll många fiskarter farliga halter
av mikroplaster och tungmetaller.

RELATERAD LÄSNING