Hem NyheterNyhet WB Nu släpper Stockholms Bränneri en färdigblandad Dry Martini

Nu släpper Stockholms Bränneri en färdigblandad Dry Martini

av Livets Goda

Dry Martini är en av tidernas mest ikoniska cocktail, som trots sin enkelhet ka varieras i oändlighet. Stockholms Bränneri har tillsammans med Charlotta Berggren på Spriteriet tagit fram en skandinavisk tolkning av klassikern. Den färdigblandade, buteljerade drinken är producerad på Södermalm av en perfekt ratio mellan Stockholms Bränneri Dry Gin och Spriteriets torra vermouth.

”Enbär, koriander, fläder, angelikarot och ljung från ginen möter malört, sjögräs, vild oregano och pors från vermouthen i en fantastisk skandinavisk smakexplosion. Charlies Vermouth ger en otrolig sälta och mineralitet vilket gör sig perfekt ihop med vår gin i en Dry Martini!” säger Calle Wikner på Stockholms Bränneri

Den färdigblandade Dry Martinin behöver bara röras på is innan servering, för att sedan hällas i ett väl kylt glas och garneras med en riktigt god oliv eller en bit citronzest.

”Rör vår Martini på is i 20 sekunder, så kommer du få en perfekt urvattnad Martini att avnjuta hemma. Vi vill ge er samma möjlighet att dricka drinkar av den bästa kvalitén hemma som ute på den främsta cocktailbaren”, säger Erik Hasselgärde, produktutvecklare på bränneriet.

Den färdigbuteljerade Martinin släpps på Systembolaget (art. nr. 5103502) den 30 mars och kostar 266 kr för 500 ml på 35%.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING