Hem Vinvärlden Nu släpps appen för Livets Goda Topp 20 – Sveriges bästa restauranger

Nu släpps appen för Livets Goda Topp 20 – Sveriges bästa restauranger

av Livets Goda

”Appen är reklamfri och finns tillgänglig i AppStore för endast 55 kr. >> Direktlänk till Apple AppStore här. ”Livets Goda Topp 20 – Sveriges Bästa Restauranger” är en svensk årligen återkommande restaurangguide som lägger fokus på gästens totala helhetsintryck av en restaurang – allt från välkomnandet och upplevelsen av själva krogmiljön, till personalens kunskap och serviceutförandet, dryckerna och hur väl de samspelar med maten, personalens vilja att hjälpa gästen till en restaurangupplevelse och såklart också maten ur många fler aspekter än vad den vanliga krogrecensenten tar fasta på. Guiden utgår från ett noggrant bedömningssystem, baserat på flera decenniers gedigen kunskap inom restaurangvärlden. I Livets Goda Topp 20 får varje krog stort bildmässigt utrymme och intervjuer görs med nyckelpersoner på de tio högst rankade restaurangerna. Texterna är utformade så att man får reda på de olika delarnas värde, som miljö, serviceidé, mat och drycker. Allt är alltså inte bara exklusivt och lyxigt, utan ”enklare” idéer kan också nå långt. Krogarna i guiden kan ligga var som helst i Sverige. De har besökts vid flera tillfällen och juryn består av både personer som arbetar professionellt inom branschen och personer utanför branschen som är vana besökare på restauranger inte bara i Sverige utan hela världen. Även om restaurangerna i guiden presterar på topp finns alltid detaljer som kan finslipas. Dessa skriver vi självklart också om. Det är mycket viktigt att en gäst ska känna sig trygg i våra rekommendationer. En restaurang måste ha varit öppen i minst ca 3-4 månader för att kunna vara en eventuell aspirant till Topp 20. Det är viktigt för oss att restaurangens rutiner och koncept får sätta sig ordentligt innan vi bedömer den. Som de dryckesälskare vi är lägger vi förstås stor vikt vid drycken i guiden. En bra, kvalitativ dryckeslista är en av grundpelarna. Däremot är det inte enbart antalet viner som avgör eller hur många toppdomäner som finns på listan, det viktigaste är att den ska vara genomtänkt, passa maten och ha en vettig och motiverande prissättning. Vi har under resan naturligtvis provat många vin/dryckespaket till menyer och där har funnits bra och mindre bra paket, vilket vi redovisar i poängsammanställningen. Det är också viktigt att sommelieren är lyhörd inför gästernas behov och funderingar, och inte mästrande.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING