Hem NyheterNyhet WB Nu släpps Poli Bomb

Nu släpps Poli Bomb

av Livets Goda

Prestigefyllda grappaproducenten Poli har länge varit en av de starkast lysande stjärnorna på den italienska sprithimlen. Det familjeägda företaget har producerat grappa av högsta kvalitet i 125 år och kammat hem otaliga priset. Det många däremot inte vet är att Poli, utöver att göra sprit av pressresten från druvor, även producerar en rad andra produkter. En av dessa är ägglikören Poli Bomb.

 

– Detta är en ägglikör som med sin otroligt höga kvalitet på ingredienser och fantastiskt goda smak kommer ändra hela din uppfattning av vad en ägglikör kan och bör vara, säger Patrik Tapper, brand manager på Anora.

Produkten har fått sitt namn från den klassiska varma drinken “Bombardino”, en drink som är mycket populär i alperna och innehåller ägglikör, brandy och grädde. Basen i Poli Bomb består av familjen Poli´s klassiska grappa som blandas med äggulor, socker och en skvätt mjölk till denna klargula ljuvlighet. Många hävdar att det smakar som sockerkakssmet för vuxna. Jacopo Poli, som idag tagit över verksamheten efter sin far, hade som första arbetsuppgift på destilleriet att hämta ägg och separera gulor som sedan användes i ägglikören.

Poli Bomb dricks såklart året runt men passar ändå lite extra bra under skidsäsongen och påsk då både ägg och utförsåkning är på tapeten.

Kända drinkar att göra på ägglikör förutom Bombardino är förstås 80-talsklassikern Snowball!

Poli Bomb finns från och med den 20:e mars att beställa på systembolaget.

Poli Bomb
Artikelnummer: 5141801
Pris: 218 SEK
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 17 %

Bombardino
6 cl Poli Bomb – uppvärmd
2 cl Cognac, Rom eller Whiskey
Blanda ägglikör och sprit. Toppa med lättvispad grädde och riven muskot.

Tigerkaka Shot
4 cl Poli Bomb
2 cl Fireball
Blanda ägglikör och fireball. Toppa med lättvispad grädde och kanel.

Snowball
6 cl Poli Bomb
1 cl limejuice
8-10 cl sprite
Blanda ägglikör och limejuice. Toppa med Sprite i ett högt glas med is.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING