Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nu står första rummet klart på Villa Dahlia

Nu står första rummet klart på Villa Dahlia

av Livets Goda

Vasastans första exklusiva boutiquehotell börjar ta form och nu står det första gästrummet klart. Det nya boutiquehotellet, centralt beläget vid Tegnérlunden i Stockholm, har fått namnet Villa Dahlia och är ett systerhotell till Hotel Diplomat och Villa Dagmar. Hotellet öppnar tidig höst 2024.

Arkitekt Per Öberg färdigställer hotellet som fått namnet Villa Dahlia – familjen Malmströms/Cappelens tredje hotell i Stockholm. Det blir ett exklusivt familjärt hotell med Tegnérlunden som närmaste granne.

– Vi är glada över att få visa upp och presentera Villa Dahlias första rum och att få lansera hotellets namn, som hämtar inspiration från Villa Dagmar, våra farföräldrars, Karl och Dagmar Bergstens, hem i Båstad som jag och mina syskon ofta besökte. Blomsterträdgården spred ljuvliga dofter under sensomrarna. För oss står dahlior för det familjära, kärlek och vackra stunder att minnas. Det var därför det självklara namnet på vårt tredje hotell, säger Anna Cappelen, verksam delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Det nya chica boutiquehotellet, som ska föra tankarna till 20- och 30-talets Milano, blir en stämningsfull internationell mötesplats för såväl gäster som närboende. Hotellets första rum, ett deluxerum, står nu klar och ger en försmak av gästrummens avslappnade elegans, noga utvalda färg- och materialval för en förstklassig sömnupplevelse. Det ger även en förnimmelse av hotellets övriga interiör och atmosfär, där hållbarhet och hantverk är integrerat i alla val. Inredningen är skapad av mindre leverantörer för att säkerställa hög kvalitet med kurerade designval av mor och dotter, Anna och Pauline Cappelen. Hotellets atmosfär och interiör genomsyras av en ombonad italiensk villakänsla.

Vi har en intensiv tid framför oss med att färdigställa Villa Dahlia och vi ser fram emot våren då vi öppnar för bokningar. Vår vision är att bli en ny tillflyktsort och destination för såväl hotellgäster och turister som boende i kvarteret och Stockholmare, säger Sune M. Malmström, delägare och huvudansvarig projektledare Villa Dahlia.

Det nya boutiquehotellet öppnar hösten 2024. Bokningen öppnar under våren. http://hotelvilladahlia.com

RELATERAD LÄSNING