Hem Vinvärlden Ny årgång av Dr L riesling från Moseldalens kung

Ny årgång av Dr L riesling från Moseldalens kung

av Livets Goda

Ny årgång av Dr L riesling: Mosel-riesling mår väldigt bra när den får leka med lite naturlig sötma som på ett oefterhärmligt vis balanseras upp av vinets närmast elektriska syra. Och om det är någon som har koll på detta, oavsett prisnivå på flaskorna, så är det Moseldalens kung – Dr Loosen. Idag har vi den senaste årgången – 2022 – av Dr L Riesling i glaset.

Weingut Dr. Loosen hittar vi strax utanför klassiska vinbyn Bernkastel och egendomen drivs idag av Ernst Loosen. I den skifferrika jordmånen och från de brant sluttande vingårdarna som drar nytta av Moselfloden på flera vis, inte minst den extra solexponering som den tillför, så kommer några av världens mest uttrycksfulla rieslingviner. Dr. Loosen har i princip något för alla i sin portfölj. Från instegsviner som denna Dr L Riesling till lägesspecifika viner av yppersta världsklass. Det som ändå visar Loosens klass rakt igenom är dock hur bra varje vin är i respektive segment.

Ny årgång av Dr L riesling

Ny årgång av Dr L riesling

Livets Goda om 2022 Dr L Riesling från Mosel, Tyskland

Nya årgången 2022 av Dr L är ett smått genialiskt vin i sin generöst givmilda, avslappnade men klarsynta stil, och som alltid är det också ett vin som förstärker tesen om hur lite en bra riesling kräver i kontantinsats i förhållande till många av sina druvkollegor. Iskänkande syra och mineraliskt subtila tanninkrusningar i en mogen fruktighet som speglar honungssmorda nyanser av citrus, persika, päron och mjuk fläderblommighet. Dr L har ett väldigt bra momentum här och nu.

88 p

Dr L Riesling rör sig gärna naturligt till mycket i det stora utbudet i havsriket. Gärna serverat med orientalisk tvist i kryddningen oavsett tillagningssätt.

Dr L hittar du i mer eller mindre samtliga Systembolagsbutiker. En flaska (750 ml, 10,5%) kostar 109 kronor och har artikelnummer 7218.

Ny årgång av Dr L HÄR >>>

RELATERAD LÄSNING