Hem NyheterVinnyhet Ny årgång av Lambrusco del Fondatore – 2021

Ny årgång av Lambrusco del Fondatore – 2021

av Livets Goda

Den 10 februari lanseras Lambrusco del Fondatore i tillfälligt sortiment. En klassisk flaskjäst Lambrusco di Sorbara från den historiska producenten Cleto Chiarli.

Druvorna odlas på slätterna norr om Modena som tillhör en av fyra egendomar som familjen Chiarli äger. Här är jorden rik på lera och silt vilket skapar de perfekta förutsättningarna för odling. Vid tillverkningen pressas druvorna varsamt och
macererar med skalen i 24 timmar under temperaturkontroll. Jäsningen sker på flaska och vinet lagras därefter 6 månader innan de släpps.

Historien om Lambrusco är nära sammanflätad med Chiarli-familjen som utan tvekan är en av de viktigaste producenterna av rött mousserande vin i världen. I mitten av 1800-talet drev Cleto Chiarli restaurangen Osteria dell’Artigliere. Som tradition bjöd han på sitt egna vin. Naturligtvis tillverkades vinet av Lambrusco, områdets primära druvsort, och det mottogs väl av kunderna – så mycket att Cleto Chiarli blev uppmuntrad att grunda Emilia Romagnas första vinproducerande företag Cantina Cleto Chiarli. Vinet är en modern version av samma stil av vin som Cleto Chiarli serverade på sin restaurang under tidigt 1800-tal.

Idag drivs företaget av fjärde generationen, bröderna Mauro och Anselmo. De är ägare till 100 ha vingårdar och producerar flera olika stilar av Lambrusco.

Lambrusco Fondatore 2021 Cleto Chiarli
139 sek
Artnr 91140

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING