Hem NyheterVinnyhet Ny årgång på tillfälliga hyllan – Bibo Runge Riesling Sekt b.A. Brut 2020

Ny årgång på tillfälliga hyllan – Bibo Runge Riesling Sekt b.A. Brut 2020

av Livets Goda

Bibo Runge är ett relativt ungt stjärnskott i en av vinvärldens främsta och mest klassiska vinregioner. Rheingau lider ingen brist på ikoniska producenter så det är väldigt upplyftande att en så nytänkande producent som Bibo Runge lyckats göra sig ett namn här.

Historien började 2013 när Walter Bibooch Kai Runge bestämde sig för att starta ett vineri med fokus på gastronomiska och texturerade viner. De var ute efter en hög aromatisk profil och stort smakdjup. Vägen dit fann de i långa macerationstider, fatlagring och emellanåt även i att tillåta den malolaktiska jäsningen. Det senare är ytterst ovanligt när man gör viner av riesling. 2017 anslöt sig Markus Bonsels till teamet och är idag den som driver egendomen vidare i den inriktning som funnits sedan starten.

Förutom att skapa nydanande stilla viner av riesling har man även gjort sig ett namn som producent av högklassig tysk sekt där man använder sig av den traditionella tillverkningsmetoden och en lång tid på jästfällningen.

För femte året i rad släpper vi nu deras årgångs-Sekt i tillfälliga sortimentet. En nyhet för i år är att vinet nu är certifierat av Fair ’n Green.

Bibo Runge Riesling Sekt b.A.Brut2020
Art.nr: 90034
Pris: 229 kr
3 240 flaskor lanseras den 3 november 2023

RELATERAD LÄSNING