Hem Whisky & Bourbon Ny attraktiv buteljering – anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition

Ny attraktiv buteljering – anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition

av Anders Enquist

anCnoc Sherry Cask Finish, Peated Edition bygger på kornmalt som torkats tillsammans med lokal torv från Aberdeenshire. Torven som används idag har närapå identisk sammansättning som den som användes när whiskytillverkningen påbörjades på destilleriet för 126 år sedan. Dags för ny buteljering av denna attraktiva peated whisky.

anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition

Destilleriet har utövat peaty konst sedan begynnelsen och med sin ”svarta label” fick till slut man den respekt man förtjänade för detta. Men man kör ingen hårdrökt stil, mer sublimt integrerat och elegant uppstyrd, på gränsen till flirtig faktiskt. Och ytterst oemotståndligt likaså.

En maritimt och lakritshintad sälta ger sig tidigt och propert tillkänna i whiskyns blommigt och ytterst finjusterade vanilj- och honungshintade sötma. Whiskyn har som tidigare lagrats i ex-bourbonfat med en slutfinish i ex sherryfat, vilket speglar sig i kryddigheten liksom tillgivna körsbärsdrag i den äppelspridandes citrusfruktigheten.

Destilleriet är oerhört trygga i det man gör, vilket speglar sig i denna whisky, som bara blivit bättre och bättre. Det är smakfullt, välbalanserat och lika snyggt som gott.

91p

anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition 40%
Nr 577 (700 ml) 40%, 329 kr
Highlands, Skottland

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING