Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ny bistro i Vasastan

Ny bistro i Vasastan

av Livets Goda

Mat och dryck står i fokus när Sven-Harrys nya restaurang Bistro Guld öppnar i guldhuset i Vasaparken. Efter tre månader av smygöppning öppnar nu Bistro Guld även för kvällar.

Kökscheferna Andreas Helm och Lars Nilsson från bland annat Brasseri Godot och Jim & Jacob står för den kreativa ledningen i köket. Med inspiration från det franska köket bjuder de på en levande säsongsbetonad meny där god smak, kvalitet och hållbarhet står i centrum.

På middagsmenyn presenteras små- och mellanrätter. Lördag och söndag dukas klassiska brunchrätter fram som American Pancakes toppat med diverse färska bär eller varför inte bacon, lönnsirap och pecan eller omeletten med krispiga pommes som tillbehör.

Vi är mycket glada över att samarbeta med krögarna Erik Löth och Anders Lundström som i och med Bistro Guld öppnar sin tredje restaurang. De är kunniga och passionerade och har liksom vi gästens upplevelse i fokus. Sven-Harrys konstmuseum är en unik arena för konst och design. Nu vill vi att fler mat- och dryckesälskare ska hitta till guldhuset i Vasaparken, säger Dragana K. Maksimović, vd på Sven-Harrys konstmuseum.

Restaurangchefen Björn Börsum från restaurang Bistro & Bar Liberdade på Södermalm har nu tagit sitt gedigna kunnande inom dryck till Bistro Guld. Träffsäker i sitt hantverk med att kombinera rätt dryck till respektive servering. Viner från alla delar av världen samsas med öl och alkoholfritt från både små och stora producenter.

Utöver maten är också inredningen inspirerad av franska bistroer. Den klassiska böjda stolen ”Ton” tillsammans med bord i valnöt, som tagits fram av Carl Malmsten-certifierade möbelsnickeriet Tre Sekel. En lång platsbyggd soffa i svart läder som löper runt fönstren som går från golv till tak – en oslagbar utsikt över Vasaparken där man kan följa årstidernas olika skepnader. Väggens vita kakel löper igenom den egendesignade baren toppat med mässing som är ett återkommande inslag exteriört som interiört.

Med gästen i centrum i en kreativ miljö står mat och dryck i fokus där vi även tillsammans med museet kommer bygga vidare på spännande events, koncept och överraskningar, säger Linda Palmcrantz, mood manager.

Till våren öppnar dessutom den omtyckta uteserveringen och ytterligare 80 platser bjuder in till långa, sköna sommarkvällar.

Öppettider:
Tisdag: 11-19
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-sent
Fredag: 11-sent
Lördag: 11-sent
Söndag: 11-16
Måndag: stängt

RELATERAD LÄSNING