Hem NyheterNyhet WB Ny bok: Svensk Gin – Drinkar, destillerier och drömmare

Ny bok: Svensk Gin – Drinkar, destillerier och drömmare

av Livets Goda

Efter nästan 2 år av flitigt planerande, resande, skrivande, intervjuande och oändligt fotograferande så är det dags för release i juni. ”Svensk Gin – Drinkar, destillerier och drömmare” är en påkostad coffee table-bok där experter och pionjärer tar med läsaren på en resa genom gin-Sverige. Man besöker de främsta destillerierna och tonicproducenterna och får ta del av deras historia om den explosiva utveckling som svensk gin har haft under de senaste åren.

Man samtalar med bartenders, presenterar spännande drinkrecept och kanske också lär dig göra en perfekt gin och tonic. Man  katalogiserar svensk gin, erbjuder smaknoteringar och förslag på kombinationer. Boken kommer att vara sprängfylld med information och sköna människor som gjort svensk gin till en svensk prestigeprodukt.

Jag hoppas att ännu fler kan förkovra sig i gin och dess historia genom den här boken
– Jon Hillgren, Hernö Gin

Unik kartläggning av Gin-Sverige
Boken kommer att vara hårdinbunden och innehålla minst 200 sidor i färg. Så vare sig man är nörd eller nybörjare kommer  Svensk Gin garanterat att vara en snackis, ligga perfekt på vardagsrumsbordet och en självklar följeslagare i baren.

”Svensk Gin – Drinkar, Destillerier och Drömmare” kommer att vara sprängfylld med information och sköna människor som gjort svensk gin till en svensk prestigeprodukt. Boken kommer att innehålla ett närmast fullt register över craft-gin som  släppts från Svenska destilleriet, vilket gör det till ett brett uppslagsverk som kan locka många intresserade. Medverkar gör de hetaste namnen i den svenska ginrörelsen bl.a. Hernö Gin, Stockholms Bränneri, Tevsjö Destilleri, Mackmyra, Hven, Skånska Spritfabriken, Bergslagens Destilleri, Hellström, SweTnc, Hammars Bryggeri, Fjäre, Klocktornet, Norrbottens Destilleri, Lydéns Distillery m.fl. Emil Åreng och framstående bartenders runtom i landet är också med på ett hörn.

Vilka är vi bakom boken?
Projektet genomförs av förlaget Charles Wood Publishing, mat & dryckesbyrån Konceptism och huvudförfattare Jens Josefsson. Hösten 2019 skapade man en grupp vid namn Gin Sweden där de samlade intresset för hantverksgin
och allt som rör svensk gin i allmänhet. På sociala medier agerar man som forum och stöttar olika kanaler inom ämnet.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING