Hem Mat & Restaurang Ny design av den klassiska Amarulaflaskan och receptinspiration av årets konditor 2014

Ny design av den klassiska Amarulaflaskan och receptinspiration av årets konditor 2014

av Livets Goda

Mjölkchokladfudge med Amarula och kaffe 3 dl grädde 1 tsk kaffebönor 3 dl socker 1 dl mörk sirap 75 gram smör 100 gram mjölkchoklad ½ dl Amarula Cream gräddlikör Gör så här: Förbered en form, cirka 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Mixa kaffebönorna fint, lägg dem tillsammans med grädde, socker, sirap och smör i en kastrull och låt sjuda på medeltemperatur under omröring i cirka 15-20 minuter. Använd en termometer och när den visar 122 grader, dra av ifrån plattan och tillsätt chokladen samt Amarula. Rör försiktigt ihop tills allt har smält ihop och häll ut i formen, låt stelna i rumstemperatur i cirka 4 timmar och skär sedan i fina bitar. Pudra eventuellt med kakao. Amarula Cream (art.nr 677, 700 ml, 189 kr) finns på 252 Systembolagsbutiker runtom i landet. Amarula Cream på halvfaska (350 ml, 104 kr) finner ni på alla Systembolag Om Sara Aasum Hultberg Sara kan sedan oktober 2014 titulera sig Årets Konditor. Vägen dit har bland annat gått via konditorjobb på Fika i New York och rollen som chefskonditor på Taverna Brillo i Stockholm. Sara har jobbat på NK hos stjärnkrögaren Björn Frantzén och gett ut egna boken Kola, fudge, knäck, och bräck. Hon jobbar idag på Hillenberg och som frilansande konditor. ”En gräddig likör kan verkligen ge våra bakverk en välbehövlig kick, och dessutom är det roligt att prova nya varianter av våra julklassiker”, säger Sara Aasum Hultberg.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING