Ny drinkglasserie från Riedel

Livets Goda 21 Aug, 2019
Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med druvspecifika kupor. Med sin nya glasserie har de tagit dryckeskunskapen ett steg längre. Drink Specific är världens första serie med drinkspecifika glas.

Riedels glasserie Drink Specific består av sex olika modeller: NeatRocksHighballFizzNick & Nora och Sour. Glasen är utformade för att förhöja upplevelsen av olika typer av drinkar. Många delar spelar in, allt från kupans form till glasets volym och storlek. Serien är perfekt för dig som vill locka fram din inre bartender! Här finns glas för allt ifrån whiskydrinkar till longdrinks.


Riedel har tagit fram Drink Specific tillsammans med den kända mixologen Zane Harris. I den här videon berättar Zane om designen bakom glasmodellerna. Flera av glasen har till exempel en markering för sex milliliter, vilket är till stor hjälp när du blandar drinkar.

...

NEAT

Neatglaset passar särskilt bra till sprit och drinkar som avnjuts ”neat”, det vill säga utan is eller vatten. Några exempel är whisky, bourbon, brandy, cognac och sazerac. Glaset påminner om Riedels Rocksglas, men är något nättare i modellen.

LÄS MER

...

ROCKS

Rocksglaset är vanligt i drinksammanhang och kallas även för Old Fashioned-glas efter den populära whiskydrinken med samma namn. Modellen passar även till andra drinkar som serveras ”on the rocks”, det vill säga över krossad is eller stora iskuber.

LÄS MER


HIGHBALL

Riedels Highballglas är särskilt framtaget för longdrinks. Drinkarna serveras ofta med en riklig mängd is och av den anledningen har glaset en förhållandevis stor diameter. I videon visar vi hur du blandar den populära longdrinken Mojito.

LÄS MER OM GLASET
TILL RECEPTET

...

FIZZ

Fizzglaset är något smalare än Highballglaset och har en helt slät insida. Den släta insidan gör att fizzdrinkar, som exempelvis Gin Sour och Bourbon Lift, inte skummar över när du häller upp.

LÄS MER

...

NICK & NORA

Nick & Nora är en populär glasmodell på barer runt om i världen. Formen på kupan tvingar dig att luta huvudet bakåt när du dricker, vilket i sin tur gör att drycken landar mitt på tungan istället för på tungspetsen. Det gör att glaset passar till drinkar med tydlig spritsmak, såsom Martini och Manhattan.

LÄS MER

SOUR

Sourglaset är en annan favorit bland bartenders. Stammen på glaset hjälper till att hålla din sourdrink sval och formen på kupan förstärker aromerna i drinken. I videon visar vi hur du blandar klassikern Pisco Sour.

LÄS MER OM GLASET
TILL RECEPTET

...

MIXINGKANNA

Ett bra komplement till de drinkspecifika glasen är Riedels nya mixingkanna. Kannan hjälper dig att blanda drinkar såväl som att hälla upp utan att söla. 

LÄS MER

www.sundqvist.se >>


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet