Hem NyheterNyhet WB Ny flaska och design rullar ut på Systembolaget – Anée Calvados Cuvée des Capucins

Ny flaska och design rullar ut på Systembolaget – Anée Calvados Cuvée des Capucins

av Livets Goda

Från och med nu rullar den nya flaskan och designen ut på SystembolagetAnée Calvados Cuvée des Capucins, ”folkets calvados”.

Cuvée des Capucins har skapats för att hylla Capuchin-orden som fanns i Normandie på 1500-talet. Denna orden var kända för att hjälpa utsatta och fattiga människor i regionen samt att de även besatt en enorm kunskap om alkoholdestillering. Det är fortfarande ett mysterium om det är denna orden som först destillerade Calvados?

Anée fine Calvados Cuvée des Capucins hittar du i Systembolagets samtliga butiker med varunr: 112-02 | pris: 224 kr | 500 ml | alk.halt: 40% VOL.

Anée är en Calvados gjord på cider huvudsakligen av äppelsorterna Binet Rouge och Frequin Rouge. I tillverkningen har det använts ungefär sju kilo äpplen för att framställa 500 ml calvados. Anée är destillerad i kolonn och består av noggrant utvalda destillat av olika årgångar. Calvados är ett fruktdestillat av cider som tillverkas av krossade äpplen och ibland päron. Beteckningen är ursprungsskyddad i fransk lag och tillverkningen sker i Normandie i nordvästra Frankrike. Området Calvados har tre underregioner varav Pays d’Auge vanligtvis anses vara den bästa.

Anée Distillery grundades 1919 av Georges Anée i Vimoutiers, i Normandiet. I slutet av 1990-talet slog man ihop Anée destilleiet med Busnel destilleriet, den äldsta av de stora Calvados-producenterna. Detta gemensamma destilleri Busnel – Anée tillvaratar förfädernas know-how i destilleriprocessen men skapar även innovativa produkter som kombinerar tradition och nytänk.

Inspiration

Calvados Tonic & Old Fashioned på Calvados >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING