Ny form ska visa progressivt Axfood

Livets Goda 8 Jan, 2019
Mat och Restaurang Axfood byter visuell identitet och logotyp efter närmare 20 år. Den nya formen ska spegla dagens Axfood, visa ett modernt och progressivt koncernvarumärke och bygga en starkare kultur internt.



Vi har tagit stora kliv inom många områden och har såväl utvecklat vårt erbjudande och vår tillgänglighet som expanderat verksamheten med fler butiker, e-handel och nya segment. Vi har även tagit steg för att möta morgondagen med digitalisering och automatisering och har som koncern utvecklats mycket sedan starten. Nu följer även formen med, säger Klas Balkow, vd och koncernchef på Axfood.

Axfoods nya visuella identitet ska spegla en verksamhet i tiden. Det nya uttrycket ska inge känslan av en modern och progressiv koncern, och samtidigt bidra till att bygga en starkare kultur internt.

Axfood har strävat efter att skapa en logotyp som är stark, tidlös och relevant. Det grafiska elementet i x:et är en subtil markör och visuell förenkling av inspirationskällan som är växtens ax. Den avskalade och unikt framtagna typografin blir en bärare av identiteten liksom den varma och jordnära färgpaletten. Den nya formen förtydligar också Axfoods roll som koncernvarumärke där logotypen färg- och formmässigt skiljer sig från de egna butikskedjornas logotyper.

Implementeringen av den nya visuella identiteten påbörjas i januari 2019 och utrullningen sker successivt under året, i både digitala och fysiska miljöer. Den visuella identiteten har tagits fram tillsammans med designbyrån Kurppa Hosk.


​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019

Årets Smak 2019 – Brassicaceae: traditionell hetta i ny tappning

Mat och Restaurang Arla avslutar Årets Smak 2019 med den sista delen inom…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet