1

Ny historisk världsmästartitel för Hernö Old Tom Gin

American Distilling Institute (ADI) korar för andra året i rad Hernö Old Tom Gin till världens bästa gin. Inget annat destilleri har tidigare i tävlingens historia förärats titeln International Gin – Best of Class två gånger. Det svenska gindestilleriet lyckas därmed med en legendarisk prestation i ännu en tävling.

­–Det här är så häftigt. I fjol slog vi vårt eget rekord från 2020 i antal Mastermedaljer i Global Gin Masters. Året dessförinnan var vi först i världen med att för andra gången utses till världens bästa gin och tonic i International Wine & Spirits Competition. Och nu i ADI, det är otroligt roligt att få vara med och skriva ginhistoria, säger Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

Världens bästa gin för åttonde året i rad
Hernö Old Tom Gin är en av endast två produkter i klassen internationell gin som når upp till nivån Double Gold och har därmed tagit plats som bäst i kategorin Old Tom Gin för att slutligen koras som bäst i hela gin-klassen och är därmed världens bästa gin enligt juryn.

–Det här innebär också att vi även i år har utsetts till världens bästa gin, det blir åttonde året i rad, tillägger Johan.

Ett utmärkt exempel på hantverk av högsta kvalitet.
En av hyllningarna till Hernö Old Tom Gin som står att läsa i domarprotokollen är: ”Excellent example of an old tom gin. Good balance of flavour and sweetness.” och en annan: “Keep up the good work. I appreciate what you’ve done here.”.

–ADI är en förening för hantverksproducenter av sprit och de klassar oss som Certified Craft Distiller utifrån en rad bedömningskriterier. Att sedan två år i rad få deras titel som bäst i världen är makalöst roligt. Det sporrar oss att fortsätta med kvalitet i främsta ledet, avslutar Jon Hillgren, vd Hernö Gin.