Hem NyheterNyhet WB Ny IPA i Collective Arts innovativa och konstnärliga humleserie släpps på Systembolaget

Ny IPA i Collective Arts innovativa och konstnärliga humleserie släpps på Systembolaget

av Livets Goda

Kanadensiska Collective Arts har tidigare släppt både IPA No 6, IPA No 7 och IPA No 8 i sin IPA-serie på Systembolaget. Nu är det dags för ännu en humlad India Pale Ale från det populära och kreativa kanadensiska konstnärsbryggeriet. Den 27 mars släpps 19 000 burkar av Collective Arts IPA No 12 på Systembolaget. Ölet är en India Pale Ale som är humlad med humlesorterna Nelson Sauvin från Nya Zeeland och Mosaic från USA. Konstnären Scott Wise har designat burkens motiv. 

IPA

Den nyazeeländska humlesorten Nelson Sauvin tillsammans med humlesorten Mosaic ger ölet en tropisk fruktig smak med toner av gröna druvor, krusbär och mörka bär. IPA No 12 är torrhumlad med en riklig mängd humle, hela 16 gram per liter öl.

Nelson Sauvin är en humlesort från Nya Zeeland som lanserades så sent som år 2000. Namnet har den fått från staden Nelson som ligger nära odlingarna på den norra delen av den södra ön. Den andra halvan av namnet, Sauvin, kommer faktiskt från den gröna druvan Sauvignon Blanc som den rent arommässigt har många likheter med.

Konstnären bakom motivet på burken heter Scott Wise. Scott är en toronto-baserad designer och utvecklare. Han är grundaren av Wise Idea Inc, ett designföretag som fokuserar på design, illustration, förpackningar och kreativitet. http://www.wiseidea.net/

Fakta IPA No 12
Artikelnummer: 1185314
Alkoholhalt: 6,9%
Pris: 44,00 kr (+ pant)
Antal: 19.000 burkar
Format: 473 ml, burk.
Humle: Nelson Sauvin & Mosaic.
Konstnär: Scott Wise, Toronto, Kanada.
Release: 27 mars 2020

RELATERAD LÄSNING