Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ny kokbok från WW ViktVäktarna lyfter husmanskosten

Ny kokbok från WW ViktVäktarna lyfter husmanskosten

av Livets Goda

Med sin nya kokbok Husman vill WW ViktVäktarna slå ett slag för de klassiska husmansrätterna. Så här en bra bit in på 2000-talet är maten från början av förra sekelskiftet mer populär än någonsin.

– Husmanskost har hittat tillbaka! Och det är extra kul att den också har hittat in i de kök den tidigare inte synts i. Vi pratar alltså om klassiker som kålpudding, dillkött, biff Rydberg, äggakaka och fiskgratäng, säger Rosanna Delling, receptansvarig- och kreatör på WW ViktVäktarna.

Husman samsas ovannämnda klassiker med nya favoriter som linsbiffar med löksky, havets Wallenbergare, bönbullar och lingonglass. Boken är uppdelad i fem kapitel: vegetariskt, fisk och skaldjur, fågel, kött och efterrätter.

– WW ViktVäktarna handlar om vanlig mat och våra medlemmar har tillgång till över 4000 recept i vår app. Men våra recept passar alla som vill leva hälsosamt och våra kokböcker är en fantastisk inspirationskälla för alla som vill äta gott. Vi vet att denna kokbok är efterlängtad, och det är inte så konstigt med tanke på husmanskostens enkla och trygga smaker som vi aldrig tröttnar på, säger Karin Nileskog, kostexpert på WW ViktVäktarna.

Husman kostar SEK 199 kr och finns att köpa i WW ViktVäktarnas webbshop på ViktVäktarna.se

RELATERAD LÄSNING