Ny krogsatsning inne i Stora Saluhallen i Göteborg

Livets Goda 24 Jun, 2019
Mat och Restaurang På plats 13 inne i Stora Saluhallen i Göteborg öppnar snart en ny krog. Det lilla hörnet, tidigare känt som Albert Andersson Chark, håller på att formas om till en skramlig liten matbar med vinflaskor, hela-dagen-meny och lunchservering. Arbetsnamnet är Salut och krögaren Peter Orrmyr, som även driver Bord 27, Natur och Totale, har svårt att hålla tillbaka sin entusiasm:

Krögaren Peter Orrmyr utanför Stora Saluhallen i Göteborg

”Vi är löjligt peppade. Tänk er själva en typisk parisisk barservering som blivit tillrufsad av Berlins Markthalle Neun och uppläxad av Torvehallarna i Köpenhamn. Det känns bara så självklart att få knuffa in den lilla hörnkrogen i Göteborgs Saluhall.”

Inriktningen på maten kommer att vara okrystat kontinental. Peter fortsätter sin beskrivning: ”Vi vill ju bara att folk ska slå sig ner, kanske ta ett glas vin och äta en bit bra mat, om det sen är lunch, middag eller mellanmål spelar väl ingen roll. Men självklart kommer vi erbjuda grym take-away med både stil och finess.”

Att en ny energisk restaurangaktör öppnar upp inne i Göteborgs anrika Saluhall ser fastighetsägaren Higab som ett intressant tillskott. Carina Abrahamsson, ansvarig fastighetsförvaltare för Saluhallen, är optimistisk:

”Det känns väldigt kul att plats 13 får nytt liv. Vi värnar om att skapa förutsättningar för en saluhall som är levande under hela dagen och tror att en restaurangverksamhet med denna inriktning kan fungera som en katalysator.”

Även centrumledningsbolaget Innerstaden Göteborg AB ser positivt på satsningen. VD:n Lena Dalerup:

”Saluhallen är en del av Göteborgs identitet och en viktig attraktionskraft för hela Göteborg och dess innerstad. Att aktörer ser möjligheter och vill etablera sig här skapar framtidstro och väcker nyfikenhet hos besökaren. Vi välkomnar Familjen Orrmyr till innerstaden.”

Restaurangen planeras öppna i september och kommer då stå redo för såväl bokade affärsluncher, drop in-besökare, take-away och digitala förbeställningar. Ledorden är: enkelt, skramligt och riktigt bra. Alltså lika självklart som Salut, ça va och ha dé gôtt. 


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet