Ny krogsatsning inne i Stora Saluhallen i Göteborg

Livets Goda 24 Jun, 2019
Mat och Restaurang På plats 13 inne i Stora Saluhallen i Göteborg öppnar snart en ny krog. Det lilla hörnet, tidigare känt som Albert Andersson Chark, håller på att formas om till en skramlig liten matbar med vinflaskor, hela-dagen-meny och lunchservering. Arbetsnamnet är Salut och krögaren Peter Orrmyr, som även driver Bord 27, Natur och Totale, har svårt att hålla tillbaka sin entusiasm:

Krögaren Peter Orrmyr utanför Stora Saluhallen i Göteborg

”Vi är löjligt peppade. Tänk er själva en typisk parisisk barservering som blivit tillrufsad av Berlins Markthalle Neun och uppläxad av Torvehallarna i Köpenhamn. Det känns bara så självklart att få knuffa in den lilla hörnkrogen i Göteborgs Saluhall.”

Inriktningen på maten kommer att vara okrystat kontinental. Peter fortsätter sin beskrivning: ”Vi vill ju bara att folk ska slå sig ner, kanske ta ett glas vin och äta en bit bra mat, om det sen är lunch, middag eller mellanmål spelar väl ingen roll. Men självklart kommer vi erbjuda grym take-away med både stil och finess.”

Att en ny energisk restaurangaktör öppnar upp inne i Göteborgs anrika Saluhall ser fastighetsägaren Higab som ett intressant tillskott. Carina Abrahamsson, ansvarig fastighetsförvaltare för Saluhallen, är optimistisk:

”Det känns väldigt kul att plats 13 får nytt liv. Vi värnar om att skapa förutsättningar för en saluhall som är levande under hela dagen och tror att en restaurangverksamhet med denna inriktning kan fungera som en katalysator.”

Även centrumledningsbolaget Innerstaden Göteborg AB ser positivt på satsningen. VD:n Lena Dalerup:

”Saluhallen är en del av Göteborgs identitet och en viktig attraktionskraft för hela Göteborg och dess innerstad. Att aktörer ser möjligheter och vill etablera sig här skapar framtidstro och väcker nyfikenhet hos besökaren. Vi välkomnar Familjen Orrmyr till innerstaden.”

Restaurangen planeras öppna i september och kommer då stå redo för såväl bokade affärsluncher, drop in-besökare, take-away och digitala förbeställningar. Ledorden är: enkelt, skramligt och riktigt bra. Alltså lika självklart som Salut, ça va och ha dé gôtt. 


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet