Hem NyheterVinnyhet Ny champagne tar titeln som Sveriges billigaste

Ny champagne tar titeln som Sveriges billigaste

av Livets Goda

Sveriges bästsäljande champagner utmanas när nya Champagne Debuchy tar över positionen som landets billigaste!

”Generös och elegant, med en klassisk champagnekaraktär av aprikos, mogna äpplen, brioche och nougat med en mineralkrämig mousse.”

Så beskriver Wilhelm Schultz, Owner & Portfolio Manager på Enjoy Wine & Spirits, den nya Blanc de Noirs som har tagits fram i samarbete med Champagnehuset Didier Chopin. Champagnen lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 3 maj.

Med 195 kronor per flaska blir Champagne Debuchy prisledande på champagne i Sverige.

För alla festliga tillfällen

Servera champagnen som aperitif innan middagen eller till mingel och mat. Champagne Debuchy ett prisvärt val för sommarens alla festligheter och andra speciella tillfällen under året.

”Visst blir allt lite festligare om det skålas i champagne? Fler tillfällen, stora som små borde få avnjutas med en frisk och smakrik champagne utan att det kostar skjortan. Vi är stolta över att lansera Champagne Debuchy med den här kvaliteten till det här priset. Samarbetet med Champagnehuset Didier Chopin har blivit allt vi hoppats på och lite till”, säger Maria Wästlund, Head of Marketing på Enjoy Wine & Spirits.

Om Champagne Debuchy

Druvorna kommer från byarna Cuchery, Faverolles och Serzy et Prin i Vallée de la Marne. Cuvéen består av 60 procent pinot meunier och 40 procent pinot noir. Vinet har legat tre år på sin jästfällning innan degorgering, vilket är betydligt längre än den lagstadgade minimitiden för en non vintage-champagne.

Namn: Champagne Debuchy Brut Reserve
Årgång: NV/Non Vintage
Ursprung: Champagne, Frankrike
Druva/Råvara: Pinot meunier 60%, Pinot noir 40%
Alkoholhalt: 12%
Storlek/förpackning: flaska 750 ml
Art. Nr: 5161901 på Systembolaget
Pris: 195 kr
Lansering: 2021-04-29
Sortiment: BS

Om Didier Chopin

Didier Chopin grundade sitt champagnehus 1989 och hade tidigare ett förflutet som konsult åt mindre champagneodlare. Didier startade med att köpa en halv hektar vingård och har genom åren fortsatt att utöka sin areal och äger idag 12 hektar, där majoriteten ligger i byar i Vallée de la Marne. Champagne Didier Chopin drivs idag av familjen Chopin, där Didier tillsammans med hustrun Karine och deras son totalt producerar 1 miljon flaskor från dels köpta druvor och egna vingårdar.

RELATERAD LÄSNING