Hem Whisky & Bourbon Ny ölfokuserad bar i Uppsala – Taps Beer Bar

Ny ölfokuserad bar i Uppsala – Taps Beer Bar

av Livets Goda

Den svenska marknadens utbud av såväl svensk som internationell öl i världsklass har växt explosionsartat men flera av de bästa bryggerierna har sällan eller aldrig synts på Uppsala krogar. Det vill Hans, Gabriel och Lisa ändra på. Taps Beer Bar kommer ge Uppsala den spets i ölutbudet som har saknats.

-Vi har siktet inställt på att göra något i lite samma anda som Mikkeller Bar, Omnipollos Hatt och Brewers Beer Bar, där man fokuserar starkt på fatöl från Sveriges och världens mest intressanta bryggerier. Det är en nisch som har saknats i Uppsala, säger Hans.

Både Gabriel och Hans har också andra verksamheter i ölbranschen. Gabriel är en av grundarna till Jackdaw Brewery i Ströby strax nordväst om Uppsala och Hans är med i det pågående grundandet av Uppsala Brygghus. Taps Beer Bar kommer dock inte att vara associerat till varken Jackdaw Brewery eller Uppsala Brygghus. Tillsammans har de en stor insikt i ölutbudet och vilka bryggerier som är hetast just nu.

Förutom de tretton kranarna för fatöl och -cider kommer man att ha ett mindre utbud av flasköl, samt viner och alkoholfritt men ingen sprit.

I matväg satsar man på att erbjuda vällagad men enklare mat på en ganska låg prisnivå. Det är inte maten som ska stå i centrum på Taps Beer Bar.

-Man ska lockas hit av ölen snarare än maten, men man ska inte behöva gå härifrån när man blir hungrig, förklarar Hans.

Under måndagen bytte lokalen formellt ägare och nu startar arbetet för att göra om Nubben till Taps Beer Bar. Inför öppningen som planeras till augusti ska man bygga ett kylrum för ölfaten i källaren, installera nya ölkranar och dekorera om lokalen. Planen är att ha 34 sittplatser och 14 barplatser inomhus samt ett tjugotal platser utomhus under sommarsäsongen.

Om grundarna:
Hans Nilsson, 53, öldåre och entreprenör som tidigare har varit med och grundat InkClub och numera driver Skjortfabriken.com samt är en av grundarna till det kommande Uppsala Brygghus.

Gabriel Källberg, 46, ölentusiast och delägare i Jackdaw Brewery. Jobbar till vardags som operations manager på Habia Teknofluor AB.

Lisa Ledung, 44, utbildad lärare som driver egen firma som trädgårdsmästare.

Bild: Hans Nilsson & Gabriel Källberg
Foto: Johan Lenner

 

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING