Hem NyheterVinnyhet Ny producent och nytt vin från Quaffable Wines – Gimenez Mendez Premium Tannat 2018

Ny producent och nytt vin från Quaffable Wines – Gimenez Mendez Premium Tannat 2018

av Livets Goda

Utmärkelserna har haglat över Gimenez Mendez sedan de 1991 grundade familjeegendomen i Las Brujas i Canelones, som ligger i södra Uruguay. Idag är de ansedda som en av de främsta vinproducenterna i landet. Hela familjen är involverad i företaget på ett eller annat sätt och tillsammans kompletterar de varandra väl. Familjen Gimenez Mendez är av åsikten att vin i världsklass bara kan skapas när både tradition och precision får ta plats i processen. De vet också att kunskap, erfarenhet och teknik inte räcker hela vägen utan de allra bästa druvorna.

2018 sägs vara en av de bästa årgångarna i Uruguays historia. Det var torrt, varmt och soligt vilket var idealt för att uppnå full mognad och ett rent fruktuttryck. Mognaden var jämn över växtsäsongen vilket gav balanserade och koncentrerade viner. Allra bäst var årgången för fylliga rödviner och i synnerhet Tannat. Klimatet i Las Brujas karaktäriseras vanligtvis av varma dagar och svala nätter och så även 2018. Vingårdarnas svaga lutning i Las Brujas är en fördel, då de svala vindarna som kommer in från kusten av Rio de la Plata hjälper till att bibehålla fräschören i det färdiga vinet.

”2018 är ett år att lägga på minnet”, säger vinmakaren Mauro Gimenez Mendez. ”Bra frukt är grunden till alla stora viner och 2018 bjöd på exceptionell frukt”.

Den 19 oktober lanseras 4 800 flaskor av Gimenez Mendez Premium Tannat 2018. Druvorna skördas från den enskilda vingårdslotten 17-A där rankorna planterades 1995. Vinet lagrades i 12 månader på nya ekfat om 225 liter, där 70 % av faten var amerikanska och 30 % var franska.

Artikelnummer: 94141
Pris: 179 kr / 750 ml

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING