Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ny restaurang i Göteborg vill ge pizzan bättre status

Ny restaurang i Göteborg vill ge pizzan bättre status

av Livets Goda

Från Los Angeles till Göteborg – snart öppnas dörrarna till V Pizza. Konceptet som vill ta pizzan in i finrummet och ge den bättre status. Med såväl oväntade och lyxiga pizzasmaker som klassiska pizzor på menyn vill man bli göteborgarnas go to-destination. En modern kvarterskrog med djärv streetart charm och urban bistro feeling. V Pizza öppnar den 23 november på Västra Hamngatan 16. 

 

Snabb finmat är en växande trend. God mat på kort tid, men också där råvarorna håller hög kvalitet och restaurangen skapar en upplevelse. Allt detta satsar V Pizza på när man vill flytta pizzans position till finmat. Degen, som görs i restaurangen varje morgon, innehåller en över 100 år gammal surdeg från norra Italien.

– Vi vill förändra bilden av hur en pizza ska vara och hur en pizzarestaurang är. Gäster idag är medvetna och vet vad de vill ha, de ställer krav på helheten och tummar inte på kvalitet eller nöjer sig med enbart god mat. Man går på restaurang för att få mer energi, och det serverar vi, säger Carl Stadler, VD på Fast Fine med restaurang V Pizza. Vårt mål är att upplevas som prisvärda där dörren alltid står öppen för god mat och skönt häng, något vi tror att dagens och framtidens gäster värderar.

V Pizza satsar på pizza med nytänkande smakkombinationer. Alltid tillagade av de finaste råvarorna och bakade i en stenugn specialbeställd från Italien.

Men V Pizza är mycket mer än bara en ”vanlig” pizzarestaurang. V står för den romerska siffran fem och representerar de fem sinnena – restaurangen ska attrahera och skapa upplevelser för såväl smaklökar som öga och öra.

– Vi vill vara en modern, modig och prisvärd kvarterskrog med spännande och nytänkande helhetskoncept. Vi älskar spontan-häng och drop-in. Vi vill leverera nytänkande och riktigt bra restaurangupplevelse, oavsett tillfälle. Hoppas göteborgarna gillar det vi gillar! säger Carl Stadler.

Bakom konceptet V står två driftiga entreprenörer, Christian Lagerlöf med lång erfarenhet inom mat och restaurang och Benjamin Calleja, med fokus på design och upplevelser. Första restaurangen valde den svenska duon att starta i Los Angeles 2019, och har sedan dess öppnat i Malmö och Antwerpen. Nu tar man äntligen steget in i Göteborg och vid årsskiftet i Barcelona och Riyadh.

Två av ledorden är mod och energi – vilket direkt kopplas till upplevelse men också anställning av personal.
– Vi anställer vår personal, ofta unga medarbetare som tar första steget in på arbetsmarknaden, baserat på energi och attityd, snarare än tidigare erfarenhet, säger Carl Stadler.

Pizzakartongerna är mattsvarta med ett guldemblem, personalen är välkomnande och ”down to earth”, beställningen sker digitalt via QR-kod och inredningsdesignen är energisk med graffitimålningar gjorda av den världskända spanska gatuartistduon Pichiavo. Den 23 november öppnar V Pizza på Västra Hamngatan 16 i Göteborg.

RELATERAD LÄSNING