Ny restaurang i Saltsjöbaden - Handelshuset

Livets Goda 8 Nov, 2018
Mat och Restaurang Franska bakverk och bistromat när Cecilia Andersson och Andreas Edlund öppnar restaurang Handelshuset i Saltsjöbaden.

Öppningsdagen är satt till 1 december och det kommer serveras vällagad, rak och ärlig fransk bistromat tillsammans med klassiska desserter, bakelser och andra härliga bakverk

Både Cecilia och Andreas har gedigna bakgrunder, Cecilia har bl.a. vunnit Årets konditor 2012, arbetat som chefskonditor på Tössebageriet och ansvarig restaurangkonditor på NK under Frantzens regi. Senaste 2 ½ åren har hon ansvarat för bageri och konditori på konferenshotellet Vår gård ute i Saltsjöbaden så hon känner till platsen väl.

“Med flera tävlingar bakom mig, chefsroller i både restaurang och konditori och som egen företagare med många roliga konsultjobb känns det som det naturliga steget att öppna restaurang. Jag har bakat hela mitt liv och några av de finaste minnena jag har är hemma från mitt barndoms kök där jag kunde göra precis vad jag ville. Att få arbeta för mig själv i vår restaurang med samma opretentiösa känsla som man har som barn är något jag längtar till”

Andreas kommer senast från Hotel At Six som köksmästare dessförinnan från sju år i Pontusgruppen där han haft flera olika roller. Bland annat har han varit köksmästare för event och catering i gruppen. Han har även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen, vunnit Årets Unga Kock 2011 och arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

”Under min tid i Frankrike så trillade poletten ner för mig, jag lärde mig vad jag själv uppskattar för typ av mat och även älskar att laga så är fransk bistro något alldeles speciellt för mig, det är levande, roligt, spontant, lättsamt, ärligt och väldigt väldigt gott utan krusiduller och täckmantlar och det längtar jag efter att kunna erbjuda våra gäster i handelshuset säger Andreas”

Handelshuset ligger på Neglingevägen 33 i Saltsjöbaden kommer vara öppet onsdag till söndag 11-23, huserar 45 platser och erbjuder à la carte meny, bakverk och även möjligheter till en fika eller att köpa godsakerna med hem.

För bordsbokning eller mer info:
restauranghandelshuset.se
08- 717 00 65
info@restauranghandelshuset.se


Aloës nyöppning

Mat och Restaurang Nu börjar man närma sig den efterlängtade dagen då Aloë…
21 Mar, 2019

Hernö Jolie Rouge Dry Gin först ut i ny kreativ serie med tolkningar av Jon Hillgren

Whisky och Bourbon När Hernö Gins grundare och master distiller Jon Hillgren lanserar…
21 Mar, 2019

Rekord i nyheter hos Kafferosteriet Koppar

Övrigt Samtidigt som dagarna blir ljusare och allt fler fåglar hörs…
19 Mar, 2019

Öl med terroir kan bli verklighet när Skåne samarbetar med Småland

Whisky och Bourbon Den lokalproducerade ölen har haft stor framgång i hela landet.…
19 Mar, 2019

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till…
18 Mar, 2019

Macallan presenterar Classic Cut 2018 Edition

Whisky och Bourbon The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet