Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ny restaurang i Stockholm innerstad – tar in korven i värmen

Ny restaurang i Stockholm innerstad – tar in korven i värmen

av Livets Goda

Beläget i det blivande restaurangmeckat MESS på Mäster Samuelsgatan 19 ska nya korvrestaurangen Banger ta Stockholms gatukök till en helt ny nivå. Med mottot att ta in korven i värmen introducerar Banger inte bara en ny korvrestaurang, utan en helhetsupplevelse där mat, gemenskap och underhållning följs åt. Banger blir den första av flera restauranger i MESS.

Foto: Michael Howing, Kristin Willerström, Jimmie Hall, Kerim Akkoc

Bakom Banger står fastighetsfantasten Jimmie Hall och restaurangveteranen Michael Howing. De har en vision om att ge korven sin rätta plats i svensk folkmun, vilket gjorde Kerim Akkoc till det självklara valet när Bangers korvmästare skulle utses. Med en passion för mat som sträcker sig över kontinenter har Kerim skapat en unik karriär som omfamnar allt från Michelin-krogar till nattklubbar och, naturligtvis, en framstående expertis inom korvar. Han har bland annat grundat Taylors and Jones, numera The Butchers Deli, och dessutom skrivit en korvbok.

“Med Banger känner jag för första gången att jag hoppar på något som verkar för bra för att vara sant – men den här gången är det faktiskt sant. Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt”, säger Kerim “Korvsmesstaren” Akkoc.

Menyn är noga utvald med ett urval av delikatesser som delvis upptäckts under den pågående inspirationsresan på YouTube som går under namnet Den Stora Korvresan. I denna serie reser Kristina ”Keyyo” Petrushina, tillsammans med Jimmie som inslagsproducent, land och rike runt för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga korven. Med en varierad bas av influenser sätter Banger strålkastarljus på korven och tar nu första steget mot att bli hela Sveriges korvarena.

“Med Banger kommer vi att förändra bilden av vad korv kan vara. Jag har alltid tyckt att korven har haft en oförtjänt låg status, och resan med Keyyo har om något förstärkt den uppfattningen. Nu ska vi se till att ge korven den plats den förtjänar, genom att välkomna den in i värmen tillsammans med alla som vill vara med”, säger Jimmie Hall.

För att garantera ett välkomnande helthetsintryck har den välrenommerade arkitekten Thomas Sandell fått uppdraget att rita och gestalta Banger. Han är känd för att utmana gränser och har nu med sin talang och finess skapat en miljö som både attraherar gäster och inspirerar till kreativitet. Dessutom har han fått möjligheten att skapa sin egen korv – ett återkommande koncept på Banger framöver.

Målsättningen är att erbjuda mer än bara korv med goda sidorätter eller såser och drycker som kompletterar korvens rika smaker. Banger kommer erbjuda en helhetsupplevelse där mat, gemenskap och underhållning följs åt. Ett stående event är till exempel Bubbles and Bangers som anordnas varje onsdag.

Bakom MESS står även Pembroke, som är investerare och ägare av Mästerhuset där MESS är belägen.

“Banger är ett fantastiskt koncept och en riktigt härlig miljö som Jimmie och Michael har skapat. Det är en plats för gemenskap och matupplevelser som är helt i linje med vår vision för utvecklingen av kvarteret– att skapa nya mötesplatser för en mer levande och trygg stadskärna under dygnets alla timmar”, säger Kristin Willerström, Nordenchef på Pembroke.

På torsdag 16 februari öppnar Banger upp för allmänheten.

OM BANGER
Banger är den första av flera restauranger i MESS, den nyskapande restaurangupplevelsen och mötesplatsen mitt i Stockholm city. Banger öppnar sina dörrar 16 februari 2024 för att välkomna alla korventusiaster att äta korv i olika tappningar i en varm, avslappnad och händelserik miljö. Med mottot “ta in korven i värmen” och visionen att bli “hela Sveriges korvarena”, introducerar Banger inte bara en ny restaurang, utan en mötesplats och helhetsupplevelse som förenar mat med både gemenskap och underhållning.

Läs mer på: https://itsabanger.se/ och https://themess.se/

RELATERAD LÄSNING