Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ny revolutionerande yta för induktionshällar

Ny revolutionerande yta för induktionshällar

av Livets Goda

Våren 2024 lanserar Electrolux en revolutionerande hällyta för induktionshällar, SaphirMatt Scratch Resistent. Det är en ny typ av premiumyta för induktionshällar i högkvalitativt glas som står emot repor, minskar fingeravtryck och fläckar samt är lättare att göra rent. Hällen har mattsvart design, som ger ett stilrent och elegant uttryck, och kommer finnas på flera av Electrolux induktionshällar, både befintliga och kommande modeller.

800 Bridge induction hob med integrerad fläkt och SaphirMatt Scratch Resistent

I konsumentundersökningar (1) från Electrolux framkommer att användare ofta upplever att de får fula repor i sin induktionshäll. Ett återkommande exempel är kryddor som fastnar under kokkärl som bildar repor när kärlet skjuts fram och tillbaka. Användare upplever vidare att fingeravtryck och fläckar syns i induktionshällens glansiga glas och att den är tidskrävande att göra ren. Med utgångspunkt i dessa insikter har Electrolux innovationsteam tagit fram SaphirMatt Scratch Resistent. En ny yta för induktions- hällar som är mer reptåligt, mer motståndskraftigt mot fingeravtryck och fläckar samt med en yta som går snabbare att göra ren jämfört med en traditionell häll (2).

» Många kan relatera till problem med repor på hällen, och vi är stolta att nu tillmötesgå användarna i deras behov och ta fram ett material som gör att induktionshällen ser ny ut längre. Det är fantastiskt att Electrolux fortsätter ligga i framkant och kan leda marknaden mot nya möjligheter inom kategorin induktionshällar «, säger Lale Johansson, Nordic Category Marketing Manager Electrolux.

SaphirMatt Scratch Resistent är en elegant premiumyta i mattsvart design med ett stilrent och behagligt uttryck. Produkten blir en del av Electrolux produktserie Matte Black där alla produkter har mattsvart yta. SaphirMatt kommer finnas tillgängligt som tillval på ett brett utbud av Electrolux induktionshällar, däribland 800 SenseBoil & Fry som lanseras senare i vår.

Electrolux SaphirMatt Scratch Resistent
• Reptålig
Fyra gånger mer reptålig jämfört med en standardhäll. Antal repor har jämförts efter att en kastrull (på 2,3 kg) med sandkorn undertill, som substitut för salt, peppar och socker, har flyttats fram och tillbaka tre gånger (2).
Standard keramikhäll: 22 repor
SaphirMatt: 8 repor

• Lätt att hålla ren
Dubbelt så snabb och enklare att rengöra jämfört med en standardhäll (2).

• Färre fläckar och fingeravtryck
Den matta ytan har en naturlig resistens mot fingeravtryck och fläckar.

• Elegant mattsvart design
Mattsvart design som möjliggör ett stilrent och elegant kök.

• Mindre blänk
Den matta ytan minskar hällens ljusreflektion och blänk. Ljuset reflekteras 80% mindre
än för en standardhäll.

Electrolux SaphirMatt Scratch Resistent
700 SenseBoil SaphirMatt Scratch Resistent
60 cm ● HHB660BSC ● Ca-pris 12 595 SEK

800 SenseBoil & Fry SaphirMatt Scratch Resistent
80 cm ● EH80KB7CSC ● Ca-pris 18 795 SEK

800 Bridge induction hob with integrated hood SaphirMatt Scratch Resistent
80 cm ● EHH80KB7SC ● Ca-pris 31 795 SEK

(1) Electrolux/AEG kontinuerligt genomförda konsumentundersökningar i Tyskland
(2) Externt test med jämförelse mellan Electrolux SaphirMatt med Electrolux standardhäll och utan särskild behandling

RELATERAD LÄSNING